Sve vesti Svet

MEDIJI ĆUTE a u Nemačkoj se danas kao i juče održao veliki protest kamiondžija (VIDEO)

MEDIJI ĆUTE a u Nemačkoj se danas kao i juče održao veliki protest kamiondžija (VIDEO)

Mejnstrim mediji sa zlom namerom prikrivaju da prikažu rast nezadovoljstva “evropljana” koje je zahvatila ekonomska kriza. Dok se novi bunt protiv socijalnih nejednakosti budi širom Evrope u Nemačkoj je već došlo do pobune kamiondžija.

Konvoj kamiona krenuo je u subotu ujutro u Wilhelm-Iwan-Ringu u Allermöheu. Prema podacima policije , na protestu je učestvovalo oko 250 kamiona, a kamiondžije su prijavile 300 vozila. Oko 11 sati, kamioni koji su trubili stigli su do centra Hamburga. Na vozačkim kabinama vozila visili su transparenti poput „Zaustavite dizel ludilo!“ i “Ne pljački dizela” i “Nesolventnost nemačke špedicije”.

“Cene dizela stavljaju prevoznike i putnike pod ogroman pritisak”

GDE JE ZELENSKI ZAISTA? SAZNAJTE U PONEDELJAK OD 20h!

Vozač kamiona je objasnio da će neke kompanije sada odjaviti vozila, jer su cene goriva previsoke: „Prevoznici su saterani u ćošak“. Drugi vozač je rekao: “Ne radi se samo o nama, sa cenama dizela zaposleni već govore da više ne dolazimo na posao jer nemaju da nas plate”.

Okupljanje u luci

Vozači kamiona održali su skup tokom svoje protestne akcije na St. Pauli-Hafenstraße, a zatim su se odvezli u Allermöhe. U centru Hamburga demonstracije su izazvale 15-minutni zastoj u saobraćaju.

NultaTačka