Sve vesti Svet

Mediji iz SAD otkrivaju kako Vašington profitira na krilima krize u Ukrajini

Mediji iz SAD otkrivaju kako Vašington profitira na krilima krize u Ukrajini

Američki političari će nastaviti da podržavaju Kijev novcem i oružjem jer od toga imaju korist, piše list „Amerikan tinker“.

„Kongres će sigurno odobriti pomoć Ukrajini u vrednosti od 40 milijardi dolara, a onda će se taj novac naći u džepovima trgovaca oružjem, posrednika, pa i američkih političara“, piše američki list.

U članku se navodi da bi ta sredstva mogla da se iskoriste za rešavanje deficita dečije hrane na bazi mleka, sa kojim se SAD suočavaju u poslednje vreme, kao i za borbu protiv trgovine drogom, jer veliki broj američkih tinejdžera umire od predoziranja.

Ovim povodom oglasila se i kongresmenka iz redova republikanaca Ivet Harel koja je izjavila da se SAD otići u bankrot dodeljivanjem desetina milijardi dolara u vidu podrške Kijevu.

Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

„Ja sam svojevremeno glasala za pomoć Ukrajini. Ali ne mogu da podržim zahtev predsednika Džozefa Bajdena da oduzme 40 milijardi dolara pomoći od američkih porodica i pošalje ih van zemlje bez ikakve ideje kako će te pare biti potrošene“, dodala je ona.

„Mi moramo da rešavamo ozbiljne probleme kod nas u zemlji pre nego što dođemo do bankrota zbog naših troškova po inostranstvu“, zaključila je Harelova.

NultaTačka/Sputnik