Srbija Sve vesti

Mediji- Ruski politikolog udario na režim u Beogradu zbog aviona: U Bangladešu je veza sa Kijevom

Mediji- Ruski politikolog udario na režim u Beogradu zbog aviona: U Bangladešu je veza sa Kijevom

Priča o srušenom ukrajinskom avionu An-12 sa 11,5 tona odbrambenih proizvoda izgleda krajnje sumnjivo. Ovo mišljenje je izneo politikolog Marat Baširov, koji je Srbiji postavio neka neprijatna pitanja- piše portal Webtribun a prenosi SrbinInfo

Podsetimo, avion je prevozio veliku količinu naoružanja iz Srbije u Jordan, ali se srušio u blizini grada Kavale. Prema rečima Beograda, avion je prevozio srpsko oružje u Bangladeš.

Politikologu Maratu Baširovu delovanje srpske vlade izgleda veoma sumnjivo, posebno u kontekstu sukoba u Donbasu. Zbog toga je na društvenim mrežama izneo tri neprijatna pitanja upućena Srbiji.

Prvo, zašto u Bangladešu? Možda, ako dobijete pristup dokumentima, možete pronaći neku vezu sa kijevskim režimom? Istovremeno, on je naglasio da bi bilo poželjno saznati neke detalje od zemlje primaoca.

Drugo, veštak je pitao kakav je to tovar, ako je posle pada spektakularno eksplodirao još nekoliko sati.

„I što je najvažnije: da li Srbija definitivno ništa ne prodaje paralelnim izvozom oružja u Ukrajinu?“, rezimirao je Baširov.

Napominjemo da je u padu AN-12 poginula cela posada od osam ljudi. Vojska Srbije je kasnije pojasnila da je avion nosio rasvetne i trenažne mine, ali niko nije mogao da objasni zašto su stručnjaci za nuklearnu i biološku zaštitu stigli na mesto pada u blizini grada Kavale.

NultaTačka/SrbinInfo/Webtribune