Sve vesti Svet

Mediji u panici zbog odluke AUSTRIJSKIH supermarketa da i oni zaraženi koronom moraju da rade

Mediji u panici zbog odluke AUSTRIJSKIH supermarketa da i oni zaraženi koronom moraju da rade

Mediji su ostali pod oblakom korona histerije i sudeći po pisanjima najviše bi voleli da smo ostali zatvoreni i da se nastavi sa diskriminacijom onih kojih su zaraženi kineskom prehladom ili onih koji nisu pristali na vakcinaciju.

Pošto je od 1.avgusta u Austriji ukinut karantin za obolele od korona virusa, supermarketi su kako prenose mediji počeli da teraju inficirane da rade, uz nošenje maske.

Ukidanje karantina ovoj privrednoj grani donelo je olakšice, pošto sada inficirani ne moraju na bolovanje.

Većina supermarketa trenutno tera zaposlene zaražene koronom, ako nemaju nikakve simptome, da rade prenosi Sputnik još uvek propagirajući korona histeriju.

Uredba, koja je stupila na snagu 1.avgusta, omogućava inficiranima, koji se ne osećaju bolesno, da rade uz nošenje FFP2 maske.

“Mnogi zaposleni se ne osećaju dobro pošto moraju da rade zajedno sa korona pozitivnima”, upozorava šefica sindikata GPA Barbara Tajber.

Ona smatra da je uredba donela tešku situaciju u svakodnevnici, jer kada zaposleni dođu sa maskom na posao, svi automatski misle da je to lice inficirano koronom.

Lanac supermarketa “Špar” zaraženima bez simptoma naložio je da rade, ali ne u segmentima gde imaju kontakt sa mušterijama.

I “Rewe” je naložio svim zaposlenima da dođu na posao, ako nemaju simptome.

“Lidl” pozitivno testirane zaposlene, ali bez simptoma, namerava da uposli i na kasama, prenosi Tanjug.

Zeleni tvrde da se radi o kompromisu koji je temelj dobre pripreme za jesen i zimu. Postupak koji predviđa postepeno uvođenje mera omogućava pravnu sigurnost, a pokrajinama nudi i mogućnost za prikladnu reakciju na razvoj situacije. Osim toga vodi računa i o temeljnim slobodama, komentarisali su u ime Poslaničkog kluba Stranke zelenih u Bundestagu Marija Klajn-Šmajnk i Konstantin fon Noc, piše DW.

Iz privrede stiže prva pozitivna reakcija na račun vladinih mera.

NultaTačka/Mediji