Sve vesti Svet

Medvedev: Zapadne sankcije „samopovređivanja“ znače kolaps dominacije SAD u svetu

Medvedev: Zapadne sankcije „samopovređivanja“ znače kolaps dominacije SAD u svetu

Talas za talasom pretnji i uvođenje sankcija dovešće do niza globalnih posledica, rekao je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Medvedev, koji je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, napisao je na Telegramu da bi sankcije mogle biti podsticaj novom svetskom poretku, za koji je Moskva ranije rekla da bi ga pozdravila.

„Kao rezultat sankcija, stvoriće se nova bezbednosna arhitektura“, rekao je on.

Ovo bi ukazalo na „slabost zapadnjačkih koncepata međunarodnih odnosa kao što je ’poredak zasnovan na pravilima’“, Medvedev je takođe predvideo „kolaps ideje američko-centričnog sveta“.

U postu pod naslovom „Šta će se desiti sledeće, ili svet posle antiruskih sankcija (uopšte nije prognoza)“, Medvedev je u 10 tačaka naveo kako bi lanci snabdevanja mogli da se sruše, kako bi inflacija može da poraste i da će uslediti prehrambena i finansijska kriza.

1. Jedan broj globalnih lanaca snabdevanja robom će se urušiti, moguća je velika logistička kriza, uključujući i kolaps stranih avio-kompanija, kojima je zabranjeno letenje iznad ruske teritorije.

2. Energetska kriza će se intenzivirati u onim državama koje su uvele „pucanje u svoje noge” sankcije na snabdevanje ruskim energentima, nastaviće se dalji rast cena fosilnih goriva, a razvoj digitalne ekonomije u svetu će se usporiti.

3. Međunarodna kriza hrane u pojedinim državama izazvaće glad kod stanovništva.

4. Monetarna i finansijska kriza moguća je u pojedinim državama ili zajednicama zemalja, biće povezana sa podrivanjima stabilnosti niza nacionalnih valuta, galopirajućom inflacijom i uništavanjem pravnog sistema zaštite privatne svojine.

5. Novi regionalni vojni sukobi će nastati na mestima gde situacija nije rešena mirnim putem dugi niz godina ili se zanemaruju značajni interesi velikih međunarodnih aktera.

6. Teroristi postaju sve aktivniji, verujući da je pažnja zapadnih vlasti danas preusmerena na obračun sa Rusijom.

7. Počeće nove epidemije izazvane odbijanjem poštene međunarodne saradnje u sanitarnoj i epidemiološkoj sferi ili direktnim činjenicama o upotrebi biološkog oružja.

8. Doći će do opadanja aktivnosti međunarodnih institucija koje nisu uspele da dokažu svoju efikasnost u rešavanju situacije u Ukrajini, kao što je, na primer, Savet Evrope.

9. Formiraće se novi međunarodni savezi zemalja zasnovani na pragmatičnim, a ne ideološkim anglosaksonskim kriterijumima.

10. Kao rezultat toga, stvoriće se nova bezbednosna arhitektura, u kojoj se de facto, a potom i de jure, prepoznaju postojeće realnosti:

a) slabost zapadnjačkih koncepata međunarodnih odnosa kao što su „Poredak zasnovan na pravilima“ i ostalo besmisleno zapadnjačko smeće;

b) kolaps ideje američko-centričnog sveta;

c) prisustvo interesa koje poštuje svetska zajednica u onim zemljama koje su u akutnoj fazi sukoba sa zapadnim svetom.

Medvedeva slika budućnosti odražava komentare ruskog predsednika Putina neposredno pre nego što je pokrenuta vojna intervencija u Ukrajini.

MARIO ZNA i ŽELJKO INJAC- Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

Nulta Tačka/InfoWars