Srbija Sve vesti

MEJNSTRIM MEDIJI U SRBIJI ŠIRILI LAŽNU VEST DA ŠPANIJA VODI ISTRAGU PROTIV NOVAKA

MEJNSTRIM MEDIJI U SRBIJI ŠIRILI LAŽNU VEST DA ŠPANIJA VODI ISTRAGU PROTIV NOVAKA
Pisao Elena Vuk

Mejnstrim mediji su pokušali sa širenjem lažnih vesti kako Španija vodi istragu protiv  najboljeg tenisera na svetu, Novaka Đokovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije oštro demantovalo te navode.

Španski mediji su u sredu uveče preneli vest da je španska policija pokrenula istragu protiv Đokovića zbog njegovog puta iz Srbije u Španiju krajem prošle godine.

Međutim, nepun dan kasnije stigao je demant tih informacija od strane ministarstva unutrašnjih poslova Španije.

„Ta vest je lažna. Niti je vlada to naredila, niti je policija pokrenula istragu protiv tog sportiste“, rekao je portparol ministarstva za Politico.

Srpski teniser je, pored svih problema koje ima u Australiji vezanih za vizu, medicinsko izuzeće i PCR test, dospeo na naslovne strane medija zbog navodnog problema sa putovanjem u Španiju.

Navedeno je da nevakcinisani državljani Srbije moraju da imaju posebno odobrenje za putovanje u Španiju i da je zbog toga pokrenuta istraga protiv Đokovića, ali sada se može zaključiti da to nije tačno.

Podsetimo, Novak se trenutno nalazi u Melburnu, u koji je doputovao iz Španije, a gde čeka i početak Australijan opena i odluku ministra Aleksa Hoka o tome da li će mu ponovo ukinuti vizu.

U međuvremenu, Novak naporno i svakodnevno trenira na „Rod Lejver areni“ u Melburnu.

Nulta Tačka/SputnikNews