Sve vesti Svet

MELBURN: ORTODOKSNI JEVREJIN SNIMLJEN PRI PENJANJU NA KROV U ŽELJI DA IZBEGNE KARANTIN! PREDSTAVLJALI SE KAO GRUPA ANONIMNIH ALKOHOLIČARA DA BI MOGLI U SINAGOGU (VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Lokalni poslanik David Southwick ranije je tvrdio da se grupa vernika Jevreja mesecima predstavljala za članove grupe za mentalno zdravlje Anonimnih alkoholičara kako bi se okupili u Sinagogi kršeći zaključavanje COVID-19.

Neidentifikovani muškarac u tradicionalnoj jevrejskoj odeći snimljen je kako se penje uz Sinagoge Adas Israel na jugoistoku Melburna, gde su vernici koristili tajni ulaz kršeći gradska ograničenja.

Muškarac na videu silazi niz merdevine i doseže niži nivo pre nego što se sretne sa drugim muškarcem, odevenim u tradicionalnu jevrejsku odeću.

Dana 9. septembra, lokalni mediji preneli su da je policija u Melburnu sprečila okupljanje vernika koji su se okupili u Sinagogi na proslavi jevrejske Nove godine.

Kad je policija stigla na mesto, čuvala je svaki izlaz kako bi uhvatila vernike pri odlasku, ali neki su se suočili sa agentima za sprovođenje zakona, a drugi su pobegli preko krova.

Šest vernika je navodno kažnjeno sa 5.452 dolara zbog kršenja karantina. Lokalni poslanik David Southwick izjavio da su ti vernici bili “nedodirljivim mesecima”, jer su se pretvarali da su grupa “Anonimnih Alkoholičara”.

Nulta Tačka/Sputnik