Sve vesti Tehnologija

MERCEDES BENZ PREDSTAVIO BLINDIRANU S KLASU KOJA MOŽE DA IZDRŽI PALJBU MITRALJESKIH METAKA

Mercedes-Benz je ušao na tržište oklopnih automobila izdavanjem nove limuzine S-klase koja može da preživi paljbu mitraljeskih metaka.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

S 680 Guard 4MATIC je oklopna verzija luksuzne limuzine nemačkog proizvođača automobila u punoj veličini, košta više od 650.000 dolara, ali dolazi oklopljen do zuba kako bi zaštitio visoke zvaničnike, političare, šefove država.

Na primer, Garda ima najviši nivo balističkih zaštitnih ploča za civilno vozilo. Polikarbonatni prozori su debljine skoro 4 inča, vozilo dolazi sa ugrađenim rezervoarom kiseonika i sistemom za gašenje požara u slučaju napada.

Oklopnoj oplati i drugim modifikacijama Mercedes-Benzu je potrebno dodatnih 51 dan za instalaciju. Težina vozila je 4,2 tone, ili dvostruko više od standardne limuzine S-klase.

Slike vozila izgledaju kao i svaki drugi Mercedes-Benz. Nemački proizvođač automobila nastoji da se opiše ili uklopi u okruženje.

Čini se da će mercedes-Benz ući na tržište oklopnih automobila dve godine nakon što je Rusija predstavila neprobojni salon za šefove država širom sveta. Cena ruskog salona je jeftinija opcija za Benz.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

O uredniku

Mladen Stojanović