Stav

MERKELOVA U PANICI POZIVA NEMCE DA PRIME “BUSTER” DOZU! NE MOŽE DA OBJASNI ZAŠTO JE BROJ OBOLELIH TAKO VISOK

Nakon nikada većeg skoka u broju obolelih od COVID-a 19 u Nemačkoj, građani ove zemlje izgubili su poverenje u sve ono o čemu im se pričalo u poslednjih 2 godine.

Visok broj vakcinisanih građana ove zemlje nije kako su promovisali vlasti i mediji doveo do “oslobađanja” i povrataka u “normalan život”.

Kako bi nivelisala paniku kod sopstvenog naroda, kancelarka Angela Merkel se oglasila te još jednom pokušala da zavede građane da se i dalje vakcinišu, trećom, buster dozom.

Merkel je pozvala na bržu distribuciju buster doza vakcina i apelovala je na one koji su skeptični u vezi sa vakcinacijom da promene mišljenje

Situacija sa korona virusom u Nemačkoj je dramatična, upozorila je danas odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel.

– Još nije kasno da se odlučimo za prvu vakcinu. Svako ko se vakciniše štiti sebe i druge. A ako se dovoljno ljudi vakciniše, to je izlaz iz pandemije – izjavila je Merkel, a prenosi agencija Rojters.

Ona je dodala da je potreban “nacionalni napor” da se započne sa masovnom distribucijom buster doza, pošto je zaštita koju nude vakcine počela da opada šest meseci nakon druge doze.

Nemački “Institut Robert Koh” je ranije danas izvestio da se broj potvrđenih slučajeva korona virusa povećao za 52.826, što je rekord od početka pandemije.

Preminule su 294 osobe.

NultaTačka