Sve vesti Svet

Metaverzum preplavljen virtuelnim silovanjem i seksualnim uznemiravanjem! Novi izveštaj otkriva stravične detalje “novog sveta”

Metaverzum preplavljen virtuelnim silovanjem i seksualnim uznemiravanjem! Novi izveštaj otkriva stravične detalje "novog sveta"

Uznemirujući izveštaji o ženama koje su seksualno zlostavljane i uznemiravane u metaverzumu rastu, prema najnovijim izveštajima.

Jedna 21-godišnja žena kaže da je silovana u roku od sat vremena nakon što je bila u metaverzumu, prema novom izveštaju SumOfUs- a, “neprofitne zagovaračke organizacije i online zajednice koja vodi kampanju da korporacije pozovu na odgovornost” za razne navodne prekršaje .

Izveštaj – pod nazivom “Metaverse: još jedna septička jama toksičnog sadržaja” – duboko se bavi navodima o ženi koja je “praktično grupno silovana”, govorom mržnje i problemima moderisanja sadržaja u Meti, kontroverznom projektu Facebooka

Korisnik je odveo mladu ženu u privatnu sobu tokom zabave u metaverzumu gdje ju je silovao

Mlada žena, koja radi kao istraživač za grupu‚ odvedena je u privatnu sobu na zabavi na “Horizon Worlds”, platformi metaverzuma koju je Meta objavila prošlog decembra u SAD-u i Kanadi koja omogućava korisnicima da se okupljaju s drugima, igraju igre i grade svoje virtuelne svetove.

Ona tvrdi da je njen avatar tada silovao korisnik, dok je drugi posmatrao i prenosio virtuelnu bocu votke – a drugi su se mogli videti kako gledaju kroz prozor.

Kada korisnika dodirne drugi korisnik u metaverzumu, ručni kontroleri vibriraju, “stvarajući vrlo dezorijentišuće, pa čak i uznemirujuće fizičko iskustvo tokom virtuelnog napada”.

“To se dogodilo tako brzo da sam se jedva isključila. Jedan deo mog mozga je bio kao ‘WTF se dešava’, drugi deo je bio kao ‘ovo nije moje pravo tijelo’, a treći deo kao, ‘ovo je važno istraživanje'”, rekao je neimenovani istraživač u izvještaju.

Izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg pokrenuo je snažan pritisak da svoju kompaniju prebaci u metaverzum , potpuno digitalno VR okruženje dostupno preko slušalica ili slične tehnologije.

Kada se suočio sa užasnim napadom koji se dogodio u metaverzumu, portparol Mete je primetio da je istraživač isključio funkciju Lične granice .

Ova funkcija je pokrenuta u februaru kao sigurnosni alat koji je uključen prema zadanim postavkama i sprečava da ne-prijatelji dođu na 4 stope od vašeg avatara.

Predstavnici kompanije Meta nisu odmah odgovorili na zahtev The Posta za komentar a ovo je samo još jedan u nizu slučajeva digitalnog silovanja koje je preplavilo Metaverzum.

NultaTačka/NewYorkPost