Sve vesti Svet

Milijarderi u ratu! ILON MASK reagovao na otkriće “Brejtbarta” koji tvrdi da Bil Gejts finansira CRNI FOND protiv njega

Milijarderi u ratu! ILON MASK reagovao na otkriće "Brejtbarta" koji tvrdi da Bil Gejts finansira CRNI FOND protiv njega

Ilon Mask produbio je svoju svađu sa kolegom milijarderom Bil Gejtsom, tvitujući kao odgovor na članak u kojem se tvrdi da Gejts finansira kritike upućene njemu.

Mask je u utorak tvitovao “uzdah” kao odgovor na link na članak Brejtbarta u kojem se tvrdi da je Gejtsova fondacija donirala “stotine miliona dolara” brojnim grupama koje stoje iza kampanje koja tera oglašivače da bojkotuju Twitter ako Mask preuzme ovu platformu.

U članku se kaže da je Fondacija Gejts donirala 11 od 26 potpisnika otvorenog pisma kojim se gura bojkot, raspodjeljujući novac preko New Venture Fund-a i Tides Foundation, koji su okarakterisani kao grupe za “crni novac”.

Mask je takođe optužio Gejtsa da je zauzeo veliku poziciju kladeći se protiv Teslinih deonica, i uvredio je kreatora Microsofta upoređujući ga sa emotikonom trudnog muškarca.

Gejts je prošlog meseca rekao da, iako Mask ima dobar dosije kao biznismen, mogao bi pogoršati dezinformacije na Twitteru ako završi svoje preuzimanje kako je planirano.

NE PROPUSTITE! DANAS TAČNO U PODNE! BRANIMIR NESTOROVIĆ U BUNKERU O ONOME O ČEMU NIKO NE SME DA PRIČA!

‘On bi zapravo mogao pogoršati situaciju’, rekao je Gejts. ‘To nije njegov rekord. Njegovo iskustvo sa Teslom i Space X-om prilično je zapanjujuće u tome da okupi sjajan tim inženjera.”

NultaTačka/DailyMail