Sve vesti Svet

Milorad Dodik na sastanku sa Vladimirom Putinom- Vučić ne može da priđe ni ruskoj ambasadi

Milorad Dodik na sastanku sa Vladimirom Putinom- Vučić ne možeda priđe ni ruskoj ambasadi

I dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne može da priđe ni ruskoj ambasadi a ne da razmišlja o putovanju u Moskvu zbog svoje politike i propagande putem koje direktno udara na ruski svet okrivljujući čak i Rusiju za protivljenje Evroprajdu sa druge strane Milorad Dodik pije čaj sa Putinom. Verovatno zbog toga i mediji sve više udaradju na Dodika kao i Vučićevi “političari”, “analitičari”.

Na sastanku srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Rusije Vladimira Putina 20. septembra ne očekuju se nikakvi razgovori o narušavanju mira u BiH, već se očekuju priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima, izjavila je večeras Dodikova savetnica Ana Trišić Babić.

Očekuje se da će razgovarati o ozbiljnim ekonomskim pitanjima o kojima danas govore svi ozbiljni političari – kako dočekati ovu i sledeću zimu, rekla je Babićeva za ATV, prenosi Srna.

Vulin: Parada koštala građane Srbije 3 miliona evra

Ona je navela da predstojeći sastanak Dodika i Putina u Moskvi predstavlja nastavak razgovora započetog na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu krajem juna.

Јedna od tema sastanka biće energetska situacija i način kako da Republika Srpska prođe što bolje u ovome što se dešava. Verovatno će biti razgovora i o tome dokle se došlo sa tada započetom pričom o projektu gasovoda iz Srbije prema Republici Srpskoj, istakla je Babićeva.

Prema njenim rečima, na svim sastancima Dodika i Putina je isticano da Rusija podržava dejtonsku BiH u svojim granicama, poštujući tri konstitutivna naroda i dva entiteta, kako piše u Ustavu BiH.

NultaTačka