Sve vesti Svet

Ministar odbrane Ukrajine: Imamo velike gubitke i iscrpljeni smo

Ministar odbrane Ukrajine: Imamo velike gubitke i iscrpljeni smo

Ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov najavio je brojne gubitke i iscrpljenost vojske zemlje. O tome je govorio u intervjuu za The Wall Street Journal.

-Moramo da nadogradimo naše jedinice, da ih zamenimo i rekonstruišemo, jer imamo velike gubitke. Želimo više oklopnih vozila, više naoružanja od naših partnera. Moramo da obnovimo neke oblasti, ažuriramo utvrđenja i planiramo novu operativnu strategiju, rekao je on.

Prema Reznikovu, raketni sistemi kratkog dometa DŽavelin i NLAV više nisu na listi prioritetne opreme za Oružane snage Ukrajine, a sada su Kijevu potrebna artiljerijska oruđa velikog dometa.

U pozadini ruske specijalne operacije za zaštitu Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i saveznici iz NATO-a nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem za borbena dejstva.

Prethodno je predsednik Sjedinjenih Država DŽo Bajden potpisao nacrt zakona o dodeli vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu u iznosu od oko 40 milijardi dolara.

Moskva je više puta ukazivala na pokušaje Zapada da odvuče sukob snabdevanjem municije za Oružane snage Ukrajine. Ministarstvo odbrane Rusije upozorilo je da će skladišta municije postati legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga u Ukrajini.

MARIO ZNA UŽIVO- OVO su hteli da SAKRIJU OD VAS- Desilo se nešto što će PROMENITI NAŠU BUDUĆNOST

Nulta Tačka/Novosti