Srbija Sve vesti

MIRSAD 357 ĐERLEK: “NIJE REALNO OČEKIVATI OBAVEZNU VAKCINACIJU U SRBIJI, SPROVODIMO ISTRAŽIVANJA DA LI ĆE NAM BITI POTREBNA 4 DOZA”

Mirsad Đerlek gostujući u emisiji “Uranak” na K1 televiziji je rekao da se o obaveznoj vakcinaciji razgovara u Kriznom štabu, ali da nije realno očekivati da će se ta mera sprovesti.

– Očekuju nas brojni epidemiološki rizici u narednom periodu, dva Božića i Nova godina, veliki broj naših državljana doći će iz inostranstva za praznike. Moramo da se pomirimo sa činjenicom da ćemo sa koronom morati da živimo. I dalje smo na procentu od 58 do 59 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva što je potpuna besmislica jer je u Srbiji trenutno vakcinisano 45,4% punoletnog stanovništva.

On je dalje naveo da se u Srbiji sprovode istraživanja da li će nam biti potrebna i četvrta doza vakcine – rekao je dr Đerlek

Postoji manjak vakcina u svetu, ali to građane Srbije ne treba da brine, rekao je državni sekretar:

– Imamo redovnu isporuku “Fajzer” vakcina, a u “Torlaku” smo proizveli milion i po doza Sputnjik V vakcina. Daj Bože da sve te vakcine iskoristimo. Uvek smo bili solidarni i nećemo dozvoliti da vakcinama istekne rok trajanja i da ih bacimo. Podelićemo ih onima koji žele da ih prime.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA!