Sve vesti Svet

MNOGE ŽENE U STRAHU DA IMAJU RAK NAKON VAKCINACIJE! DOKTORKA IZ HONG KONGA OTKRIVA SVE O POVEĆANJU LIMFNIH ČVOROVA NAKON PRIMANJA COVID TERAPIJE

Lekari u Hong Kongu izvestili su danas da je jedna od nuspojava vakcina protiv COVID-a 19 navodila ljude da pomisle da imaju rak.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Osnivačica hongkonške Fondacije za rak dojke, dr Polly Cheung, rekla je da je to zato što u nekim slučajevima vakcinacija protiv koronavirusa može da dovede do povećanja limfnih čvorova, što se u PET skeniranju tretira kao rak.

Rečeno je da su neki ljudi koji su bili vakcinisani protiv COVID-a 19 dobili lažno pozitivne rezultate u kasnijim PET pretragama.

Skeniranje uključuje ubrizgavanje radioaktivne supstance u vene osobe. Slike nastale skeniranjem tada bi pokazale sva abnormalna područja.

,,Imam pacijentkinju koja je pod nadzorom zbog raka pa je radila PET skeniranje. Snimanje je pokazalo povećanje broja limfnih čvorova. Bila je toliko uplašena i mislila je da bi se to moglo ponoviti”, rekla je Cheung.

Lekar je rekao da je naknadni ultrzvuk pokazao da pacijentkinja nema rak a da se veličina njenih limfnih čvorova normalizovala nekoliko nedelja kasnije.

Cheung je savetovala ljude da čekaju najmanje mesec dana nakon vakcinacije protiv COVID-a 19 pre nego što se podvrgnu PET skeniranju.

Doktorka nije precizirala da li povećanje limfnih čvorova ostavlja posledice na pacijenta bez obzira što su se povukli.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/HKnews