Sve vesti Tehnologija

MNOGI MOGU POLAKO DA POČNU DA SE OPRAŠTAJU OD POSLA! ILON MASK NAJAVIO ,,TESLA BOT-a” HUMANOIDNOG ROBOTA KOJI ĆE MOĆI DA RADI ,,DOSADNE” POSLOVE (VIDEO)

Direktor Tesle Ilon Mask rekao je da će ovaj proizvođač električnih automobila sledeće godine verovatno predstaviti prototip humanoidnog robota za opasne, ponavljajuće ili dosadne poslove koje ljudi ne vole da obavljaju.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Bogati preduzetnik rekao je na prezentaciji povodom Teslinog „dana veštačke inteligencije“ da će robot visine oko 170 centimetara biti u stanju da obavlja razne poslove, od zavrtanja šrafova na automobilima do uzimanja namirnica u radnjama.

Mask je ocenio da će robot izvršiti „duboki uticaj na ekonomiju“, rešavajući problem nedostatka radne snage. Napomenuo je da je važno postići da ova mašina ne bude izuzetno skupa.

Prezentacija je održana u vreme kada je kompanija „Tesla“ pod pažnjom javnosti i nadležnih službi zbog naprednog sistema za autonomnu vožnju, koji se ugrađuje u automobile ove marke.

MARIO ZNA OTKRIVA KO MOŽE DA SE POZDRAVI SA SVOJIM POSLOM ZBOG HUMANOIDNIH AI ROBOTA!

Mask nije komentarisao pitanja o bezbednosti ove tehnologije, ali je rekao da je uveren da će uz pomoć sadašnjih kamera u vozilima i kompjutera biti postignuta potpuna autonomna vožnja, uz viši stepen bezbednosti nego kada je čovek za volanom.

Agencija za bezbednost u saobraćaju pokrenula je istragu o Teslinoj asistenciji za autonomnu vožnju, zbog sudara u kojima su Teslini automobili udarili u nepomična policijska i vatrogasna vozila.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”