Sve vesti Svet

MNOGI SU ZAPLAKALI KADA SU OVO VIDELI! EMOTIVAN VIDEO U KOJEM MAJKA GOVORI SVOM SINU ŠKOLARCU DA VIŠE NE MORA DA NOSI MASKU U ŠKOLI JER SU POBEDILI NA SUDU! (VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Koalicija roditelja upravo je dobila sudski spor protiv školskog okruga Arkanzasa zbog  obaveznog nošenja maski u državnim školama.

Na ovom video snimku koji je postao viralan po društvenim mrežama, izazvao je gorka/slatka osećanja.

Na snimku se vidi kako majka Elizabeth Bennett iz Arkanzasa saopštava veoma dobre vesti svom sinu, govoreći mu da više neće morati da nosi zaštitnu masku u školi, nakon što je Koalicija roditelja dobila sudski spor protiv školskog okruga Arkanzas.

Njegova srceparajuća reakcija govori vam sve što trebate znati.

 

Bennett-ova je bila deo grupe pod nazivom Bentonville Parents for Choice, koja je prošle srede dobila spor protiv školskog okruga Bentonville nakon što je sudija okružnog okruga Benton Xollie Duncan izdala privremenu zabranu nošenja maski u školama.

Lynn Sitton i ja molili smo se pre donošenja odluke da Bog bude prisutan u toj prostoriji. I On je bio. Njegova će nam pomoć biti potrebna više nego ikad. Nema više maski za javne škole u Bentonville-u! ” Bennett-ova je rekla za Conduit News.

“Sudija Duncan se osvrnula na svaku tačku iznetu na ročištu prošle nedelje i otkrila da BPS nema nikakvih zakonskih ovlašćenja da zahteva obavezno nošenje maski. Rekla je da je to kršenje ustavnih prava ”, dodala je ona.

Greg Payne, jedan od advokata u ovom suđenju, pohvalio je odluku sudije zbog priznavanja ustavnih prava roditelja.

 

“Jako mi je drago zbog svih porodica”, rekao je Payne. „To je za njih iskupljenje. Sud priznaje da oni imaju osnovni interes slobode u ovom predmetu. ”

“Roditelji i dalje mogu stavljati maske na svoju decu, ali oni koji to ne žele ne moraju.”, rekao je on.

Pročitajte tužbu: