Sve vesti Svet

MO Rusije: Azov planirao da napada strane ambasade u Lavovu i za to da okrivi Ruse

MO Rusije: Azov planirao da napada strane ambasade u Lavovu i za to da okrivi Ruse

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da kijevski režim planira da napade na diplomatske objekte SAD i drugih država u Lavovu predstavi kao napade ruske vojske.

Kako se navodi, ruskim vojnicima predao se saradnik Uprave ukrajinske Službe bezbednosti za Donjecku i Lugansku oblast koji je učestvovao u priprema diverzionih grupa.

On je i otkrio da pripadnici jedinice „Azov“ planiraju napade na diplomatska predstavništva SAD i drugih zemalja u Lavovu.
„Glavni cilj je bio da se pojača pritisak na zemlje NATO da uvedu zonu zabrane leta iznad Ukrajine i da im se obezbedi još oružja“, rekao je na brifingu predstavnik Ministarstva, general-major Igor Konašenkov.

On je dodao da je režim u Kijevu upoznat sa planovima nacionalista, ali da ništa ne preduzima kako bi te aktivnosti zaustavio.

„Kijevski nacionalistički režim planira da napade na te diplomatske objekte SAD i drugih zapadnih država predstavi kao navodni ciljani napad ruskih Oružanih snaga“, rekao je Konašenkov.

Pored toga, Ministarstvo odbrane je saopštilo da su jedinice ruske vojske probile odbranu bataljona „Ajdar“ i da su sada na prilazima mestu Šahtjorsko-Novoukrajinka. Likvidirano je 30 pripadnika tog bataljona.

NAJNOVIJE IZ BUNKERA! VANREDNI PODKAST! GOST MILA ALEČKOVIĆ

Konašenkov je naveo i da je ruska avijacija u toku poslednja 24 sata uništila 59 ukrajinskih vojnih objekata, lokator sistema S-300 i pet bespilotnih letelica, među kojima i jedan turski „Bajraktar“.

Od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini uništeno je preko 200 bespilotnih letelica, 1.440 tenkova i drugih oklopnih vozila, navelo je Ministarstvo odbrane.

NultaTačka