Sve vesti Svet

MOSKVA upozorava: Počinje globalna oluja VELIKIH RAZMERA

MOSKVA upozorava: Počinje globalna oluja VELIKIH RAZMERA

Svet će uskoro doživeti velike turbulencije kao rezultat nelogičnih poteza zapadnih zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Najverovatnije, počinje ogromna globalna oluja“, upozorio je Peskov u intervjuu za Tass u ponedeljak.

„U mnogome postoje objektivni razlozi za to, ali postoje i subjektivni razlozi za ovu početnu oluju, koji se vezuju za apsolutno nelogične i često apsurdne odluke i postupke vlasti u SAD, Evropi, EU i pojedinačnim evropskim zemljama. “ , rekao je on.

Sankcije koje su SAD, EU i neke druge nacije uvele Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini izazvale su skok cena energenata i rekordnu inflaciju širom Zapada.

U ovoj situaciji, Rusija „i dalje uspeva da održi makroekonomsku stabilnost. Da bi se to postiglo, radi se veoma intenzivan, promišljen i dosledan posao“, rekao je Peskov.

Pobeda ČILEANACA! Rekli NE novom Ustavu kojeg “kao da” su u Davosu sastavljali globalisti

„Kako se ograničenja veštački uvode na Zapadu, [ruski] trgovinski i ekonomski odnosi razumljivo počinju da se više fokusiraju na Istok“ , dodao je on.

Međutim, sekretar za štampu Kremlja, koji je govorio na otvaranju Istočnog ekonomskog foruma u ​​Vladivostoku, insistirao je da je „potpuno nepravedno reći da smo se upravo sada okrenuli Istoku… Azijsko-pacifički region je uvek bio veoma važna komponenta za trgovinske i ekonomske odnose, energetski dijalog i druge oblasti.

NultaTačka/RT