Svet Tehnologija

MOŽDA BI IPAK TREBALO DA PROMENITE ŠIFRU! Hakeri objavljuju čak 8,4 milijardi lozinki. Ovo je najveća dostupna deponija lozinki ikada

MOŽDA BI IPAK TREBALO DA PROMENITE ŠIFRU! Hakeri objavljuju čak 8,4 milijardi lozinki. Ovo je najveća dostupna deponija lozinki ikada

Hakeri su ove nedelje objavili podatke o 8,4 milijarde lozinki i informacijama o mrežama na kojima se ove lozinke nalaze. Ovo je možda najveća deponija lozinki ikada.

Sve u svemu, čini se da ovo ni malo nije zaintrigiralo mejnstrim medije.

Ubrzo pre nego što je izvršni direktor Applea, Tim Kuk u ponedeljak zasenio virutalnu scenu u sedištu proizvođača Apple iPhone-a za WWDC 2021- na kojem je kompanija predstavila tonu novih ažuriranja softvera, uključujući neka velika nova poboljšanja vezana za privatnost došlo je do masovnog curenja nekoliko milijardi lozinki, još uvek se ne zna tačno ali čini se da je u pitanju najveća deponija lozinki viđena ikada.

VEČERAS UŽIVO SA MARIO ZNA! Od 20h!

Ova vest dolazi iz tima CyberNews-a, koji izveštava da je tekstualna datoteka od 100 GB koja sadrži neverovatnih 8,4 milijardi lozinki upravo procurila na popularni hakerski forum. Ovaj skup podataka verovatno kombinuje lozinke ukradene u prethodnik “akcijama” .

Ukoliko ovo čitate, treba da znate da bi možda bilo dobro da promenite lozinku. Već danas. U prošlom napadu izloženo je bilo oko 3,2 milijardi lozinki mahom onih koje se koriste za Netflix i LinkedIn.

Sada je u pitanju 8,4 milijardi lozinku skoro troduplo više od prethodnog puta a kada razmislite o tome da na svetu ima više od 7 milijardi ljudi, do znači da postoji velika verovatnoća da će jedna od vaših bezbrojnih lozinki biti uhvaćena u ovom curenju.

CyberNews preporučuje da svi koji žele da provere da li su njihove lozinke ugrožene posete njihov portal i provere da li se među ovim lozinkama nalazi njihova.