Sve vesti Svet

Na poljsko-ukrajinskoj granici Pentagon tajno rasporedio padobrance 82. vazdušno-desantne brigade Sjedinjenih Država

Na poljsko-ukrajinskoj granici Pentagon tajno rasporedio padobrance 82. vazdušno-desantne brigade Sjedinjenih Država

Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. vazdušno-desantne brigade Sjedinjenih Država na poljsko-ukrajinsku granicu.

Ona je specijalizovana, između ostalog, za izvođenje specijalnih operacija, operativnih udara itd.

Istovremeno, po dolasku američke vojske na granicu, Pentagon je neočekivano najavio da će ova jedinica obučavati ukrajinsku vojsku u upotrebi novog naoružanja, iako su pre toga obučavali ukrajinsku vojsku.

Vojsku su obučavali instruktori američkih marinaca. Ovo ne isključuje mogućnost da se u stvarnosti vrši prebacivanje američke vojske u Ukrajinu, iako svrhe toga još nisu otkrivene.

Stručnjaci napominju da je do danas završena obuka ukrajinske vojske u korišćenju kompleksa M142 Himars, a uzimajući u obzir kakvo će naoružanje biti isporučeno Kijevu u bliskoj budućnosti, nema potrebe za obukom ukrajinske vojske.

S tim u vezi, pojavile su se informacije da bi američki padobranci mogli biti bačeni na teritoriju Ukrajine da učestvuju u ratnim dejstvima.

Vojni analitičari sumnjaju da NATO ide u direktnu konfrontaciju sa Rusijom. Ne samo da pokušava da ometa izvođenje vojne specijalne operacije, već i pruža Kijevu teško ofanzivno oružje, što bi moglo da preraste u veoma ozbiljan sukob sa Rusijom.

MARIO ZNA i NEDELJKO TODOROVIĆ- O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

Nulta Tačka/SrbinInfo