Sve vesti Svet

Nabenzja na sednici SB: Ukrajinskim vojnicima naređeno da pucaju na civile i da ne uzimaju u zarobljenike ruske vojnike

Nabenzja na sednici SB: Ukrajinskim vojnicima naređeno da pucaju na civile i da ne uzimaju u zarobljenike ruske vojnike

Zarobljeni ukrajinski vojnici priznali su da im je bilo naređeno da pucaju na civile i da ne uzimaju u zarobljenike ruske vojnike, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN na temu zaštite civila u konfliktnim situacijama.

– Posebno, želim da skrenem pažnju na torturu i zlostavljanja ukrajinskih ekstremista i Oružanih snaga Ukrajine nad ruskim ratnim zarobljenicima. Brojna su priznanja zarobljenih vojnika Oružanih snaga Ukrajine da su imali naređenja da pucaju na civile i da ne zarobljavaju ruske vojnike“, rekao je on.

Svi ukrajinski vojnici koji su počinili zločine suočiće se sa zakonom, smatra Nebenzja, samo je pitanje vremena.

– Specijalna operacija je jasno pokazala koliko cinični i zločinački mogu biti postupci predstavnika kijevskih vlasti, njihovih Oružanih snaga i posebno ekstremističkih formacija. Ruska strana i ugledne nevladine organizacije pažljivo beleže zločine Kijeva. Pitanje odgovornosti je samo je pitanje vremena – istakao je on.

– Svi oni koji su odgovorni za ciljani napad na civile, ili njihovu smrt kao rezultat neselektivne i nesrazmerne upotrebe sile kršeći zahteve međunarodnog humanitarnog prava, biće izvedeni pred lice pravde – dodao je Nebenzja.

On je takođe napomenuo da Ukrajina koristi američke haubice za granatiranje gradova Donbasa.

MARIO ZNA i BRANIMIR NESTOROVIĆ- Sve će se UBRZO PROMENITI- Budite spremni na KRAH DUBOKE DRŽAVE

Nulta Tačka/Novosti