Sve vesti Svet

NAJNOVIJA VEST! POLJSKA POLICIJA PRIVELA NOVINARE “RUSSIA TODAY-a” NA GRANICI POLJSKE I BELORUSIJE! NE DOZVOLJAVAJU DA SE SNIMA KRIZNA SITUACIJA

Poljska policija privela je jutrod dva člana novinske agencije RT (Russia Today) na graničnom prelaz između Poljske i Belorusije te ih zadržala u policijskoj stanici u jeku migrantske krize koja potresa kako ovaj region tako i celu evropu u proteklih dve nedelje.

Reporter David Kalifa i kamerman Džordi Demori privedeni su i zadržani u policijskoj stanici nakon što su izveštavali uživo sa lica mesta, prenosi RT France. Kalifa je davao izjavu za televiziju samo nekoliko trenutaka pre nego što je priveden u selu Usnarz Gorny, Poljska, samo nekoliko stotina metara od graničnog prelaza.

At Poland-Belarus border, people decry 'weaponisation' depiction | Refugees  News | Al Jazeera

Kalifa je objasnio u programu uživo da je Poljska policija sprečila RT France da snima i izveštava o kriznoj situaciji za koju kaže da je dosegla kritičan nivo, nakon čega su on i kamerman odvedeni u maricu. Poslednje što je uspeo da izjavi u programu uživo jeste da im je policija vezala lisice.

NultaTačka