Sve vesti Svet

NAJNOVIJA VEST: VLASTI U ŠVEDSKOJ UKIDAJU SVE KOVID MERE ZA 7 DANA

NAJNOVIJA VEST: VLASTI U ŠVEDSKOJ UKIDAJU SVE KOVID MERE ZA 7 DANA

Vlada će sutra, u četvrtak, doneti odluku o ukidanju svih obaveznih ograničenja zbog pandemije korona virusa.

Sa premijerkom i ministarkom za socijalna pitanja biće održana konferencija za novinare, saznaje Ekspresen.

Odluku o ukidanju ograničenja vlada će doneti u četvrtak ujutru, a Švedska će tako slediti Dansku i Norvešku, koje su nedavno najavile isto.

To znači da će sva obavezna ograničenja biti ukinuta za nedelju dana, 9. februara.

Međutim, opšti saveti koji su dostupni, uključujući ostanak kod kuće ako ste bolesni, ostaju na snazi, a nevakcinisani treba da budu posebno oprezni.

To što vlada sada donosi odluku, uprkos kontinuiranom veoma velikom širenju zaraze, posledica je činjenice da se stanje u zdravstvu smatra stabilnim, prema Ekspresenovim informacijama. I omikron je znatno blaži od prethodnih varijanti. Pored toga, smatra se da je obuhvat vakcinacijom dostigao dovoljno visok nivo.

KRAJ! VRHOVNI SUD ČEŠKE DONEO ODLUKU! VLADA IMA NEDELJU DANA DA UKINE KOVID PROPUSNICE

U četvrtak ujutro biće održana konferencija za novinare sa premijerkom Magdalenom Andersson, ministarkom za socijalna pitanja Lenom Hallengren i generalnom direktorkom Agencije za javno zdravlje Karin Tegmark Wisell.

Opozicija, kao i predstavnici regiona i opština u zemlji, sada su obavešteni o istorijskoj odluci.

Ministarka za socijalna pitanja Lena Halengren i premijerka Magdalena Anderson odbijaju da komentarišu Ekspresenove informacije preko svojih sekretara za štampu. Švedska agencija za javno zdravlje takođe je odbila da komentariše.

Nulta Tačka/Expressen