Sve vesti Svet

NAJPOZNATIJI KINESKI “DISIDENT” U AMERICI! SVE SU ZNALI! ,,UPOZORAVAO SAM OBAVEŠTAJNE AGENCIJE O KORONAVIRUSU U NOVEMBRU 2019. GODINE!

Najpoznatiji kineski dezerter u Americi upozorio je američku obaveštajnu agenciju da se koronavirus širi u Vuhanu u novembru 2019. šest nedelja pre nego što je Kina priznala da je izbila epidemija.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Wei Jingsheng, otac kineskog demokratskog pokreta, otkriva kroz novu knjigu “Šta se zaista dogodilo u Vuhanu“, da je prvi put čuo za misteriozni novi virus u vreme Svetskih vojnih igara u Vuhanu u oktobru 2019.

Vrlo uznemiren, bivši insajder Komunističke partije Kine, čiji je odlazak u Sjedinjene Američke Države 1997. doneo globalne važne vesti, upozorio je obaveštajne agencije, američkog političara koji ima veze sa predsednikom i kineskim aktivistom za ljudska prava Dimon Liuom.

Na pitanje ima li ikakvog smisla da obaveštajne agencije ozbiljno shvate njegove podatke o novom virusu u Vuhanu, 70-godišnji Wei rekao je: “Osetio sam da nisu toliko zabrinuti kao ja pa sam se potrudio dati sve detaljnije informacije. Možda ne veruju da postoji a vlada zemlje koja bi učinila tako nešto, prikrila je virus. Zato sam se stalno ponavljao u nastojanju da ih ubedim. ”

Wei je rekao da je “vrlo zabrinut jer … na koji god način je komunistički režim pustio ovaj virus, osetio sam da Zapad nije spreman.”

Tek 31. decembra Kina je nehotice upozorila Svetsku zdravstvenu organizaciju da je u Vuhanu izbila epidemija.

Peking je poricao da je COVID-19 zarazan do 20. januara 2020. godine, kada je priznao da postoje dokazi o prenosu sa čoveka na čoveka.

Wei, koji je 18 godina proveo u kineskim zatvorima zbog prigovora komunističkom režimu, vrlo je cenjen sa obe strane politike i uspostavio je odnose sa bivšim državnim sekretarom Majkom Pompeom i predsednicom Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Wei je rekao da je za virus saznao od kontakata na visokom nivou u Pekingu.

“Razgovarao sam sa Dimon i nekim drugim američkim političarima u Domu o opasnosti ove situacije”, rekao je. “U to vreme bilo je i zvaničnika iz Bele kuće. U novembru 2019. ”

Wei nije hteo otkriti o kojem je političaru reč. “Nisam siguran želi li ovaj političar da govorim o njemu ovde”, rekao je. “Ali želim reći da je on na visokom nivou u politici, dovoljno visok da može doći do predsednika Sjedinjenih Država.”

David Asher, zvaničnik State Department-a koji je predvodio radnu grupu za poreklo COVID-19, rekao je da je prilika koju je Wei upozorio bila poput “zaustavljanja 11. septembra pre nego što se to dogodilo”. Asher je rekao da je američka vlada krajem 2019. imala i druge ključne dokaze ranog upozoravanja, ali nije uspela povezati te činjenice.

FAŠIZAM 2.0! U SLOVENIJI BEZ KOVID AUSVAJZA NE MOŽE DA SE TOČI GORIVO!

Rekao je da je američka vlada prvi put imala podatke o radnicima Instituta za virusologiju u Vuhanu koji su se razboleli od simptoma sličnih COVID-u krajem 2019.-godinu dana pre nego što je to otkriveno tokom istrage o poreklu virusa za State Department. Do tada je 1,7 miliona ljudi širom sveta umrlo od COVID-19.

Ašer je rekao da je bio šokiran kada je saznao da smo “zapravo mogli imati predznanje” o koronavirusu.

“Mogli smo znati u novembru 2019. godine da se u Vuhanu dogodila katastrofa, unutar njihovih najvažnijih bioloških objekata vezanih za istraživanje koronavirusa”, rekao je.

“Bilo je to nešto apsolutno tragično, traumatično i dramatično što se događalo i mogli smo na to reagovati. Celi svet je mogao biti drugačiji. Bilo bi to poput zaustavljanja 11. septembra pre nego što se išta dogodilo. ”

Kineske vlasti delovale su na suzbijanju vesti o izbijanju virusa u Vuhanu, čisteći internet od objava na društvenim mrežama i vesti i “nestajućih” disidenata i uzbunjivača koji su pokušali da upozore svet. Izveštaji društvenih medija o novom koronavirusu pojavili su se tek krajem decembra 2019. godine, a tek krajem januara 2020. SAD, Australija i Novi Zeland zatvorile su granice za putnike iz Kine.

Liu u “Šta se zaista dogodilo u Vuhanu” otkriva da joj je Wei rekao o virusu 22. novembra 2019. na večeri na kojoj je bio i njen suprug, bivši agent CIA-e Robert Suettinger.

“Nisam mogla da verujem šta govori”, rekla je Liu. “U to vreme sam mislila da koronavirus ne može biti gori od SARS-a. A SARS, kako znamo iz iskustva, nije bio toliko zarazan i mogao se suzbiti. Tada sam mislila da je tako. U redu, došlo je do izbijanja epidemije, ali vlasti i napredak medicinskih nauka mogli bi zaustaviti njegovo širenje. ”

U ovoj knjizi Liu detaljno opisuje trku za dobijanje informacija o novom virusu u Beloj kući i njenu nesigurnost u vezi sa tim. Nakon Wei-nove posete, napisala je belešku o onome što je on otkrio njoj i njenom suprugu Suettinger-u.
Nameravala je to preneti zameniku savetnika za nacionalnu sigurnost predsednika Donalda Trampa, Matt Pottinger-a.

“Ali nisam mu to poslala jer je toliko stvari bilo neverovatno”, rekla je. “Napisala sam ga, ali ga nisam poslala jer sam zaključila da je bolje da Wei razgovara direktno sa Matt Pottinger-om.”

Wei u knjizi kaže: “U proteklih nekoliko decenija, zapadnjaci teško su mogli da razumeju sposobnost KPK (Komunističke partije Kine) da zapečati informacije.”

“Ono što se zaista dogodilo u Vuhanu” – Sharri Markson

VIDEO

Nulta Tačka/NewYorkPost

O uredniku

Elena Čakar