Sve vesti Svet

Najviši oficir BRITANSKE VOJSKE: Vojnici treba da se pripreme za borbu protiv RUSIJE

Najviši oficir BRITANSKE VOJSKE: Vojnici treba da se pripreme za borbu protiv RUSIJE

Zastavnik Pol Karni savetovao je vojnike da razgovaraju o potencijalnom raspoređivanju sa svojim porodicama.

Najviši britanski vojnik „drugog čina“ rekao je da britanske trupe moraju biti spremne da se bore protiv Rusije i da treba da pripreme svoje porodice za mogućnost „produženog“ raspoređivanja. Njegov savet dolazi nakon što je novi šef britanskog Generalštaba rekao da britanske snage moraju postati sposobne da „pobede Rusiju u borbi“.

Pišući za najnovije izdanje časopisa ‘Soldier’ britanske vojske, Karni je rekao da se „vojska oblikuje kako bi odgovorila na pretnju iz Rusije“ i „da će biti spremna, sa odgovarajućom opremom, da odigra svoju ulogu u odvraćanju budućnosti rata u Evropi“.

„Odvraćanje“ u ovom slučaju naizgled znači raspoređivanje. „Želim da svi proverimo da li smo fizički sposobni za operacije. Takođe je važno da pripremimo najmilije i porodice, kojima je često najteža uloga u našem odsustvu“ , nastavio je on.

„Moje pitanje je da sada razgovarate o potencijalnom angažovanju sa njima… mogli bismo da budemo van kontakta tokom dužeg perioda na turneji.“

NAJNOVIJE INFORMACIJE O UBISTVU ĆERKE ALEKSANDRA DUGINA! KO STOJI IZA LIKVIDACIJE DARIJE DUGIN?

Karnijevo upozorenje ne signalizira skoru promenu uloge Velike Britanije u sukobu u Ukrajini. Međutim, upozorenje u junu novog načelnika britanskog Generalštaba, generala Patrika Sandersa, sugeriše da vojska vidi Rusiju kao svog sledećeg glavnog protivnika.

„Sada postoji gorući imperativ da se stvori vojska sposobna da se bori zajedno sa našim saveznicima i pobedi Rusiju u borbi“, napisao je Sanders u pismu svojim optuženima. „Mi smo generacija koja mora da pripremi vojsku da se ponovo bori u Evropi.

Velika Britanija je Ukrajini dala 2,3 milijarde funti (2,7 milijardi dolara) vojne pomoći od početka ruske vojne operacije u februaru. Britanske snage trenutno obučavaju ukrajinske regrute u Velikoj Britaniji, a njene obaveštajne agencije navodno dele informacije sa svojim ukrajinskim kolegama.

Velika Britanija je članica NATO alijanse, a u slučaju da se uključi u otvoreni rat sa Rusijom, ostalih 29 država članica bloka, uključujući SAD, bile bi obavezne da uđu u sukob.

NultaTačka