Sve vesti Svet

Nakon leta Evropa pokreće novu kampanju za nevakcinisane

Nakon leta Evropa pokreće novu kampanju za nevakcinisane

Svako ko zamišlja da suspenzija mera povezanih sa COVID-om u većem delu Evrope znači da su te mere, a samim tim i kampanja vakcinacije protiv COVID-19, stvar prošlosti, trebalo bi da pogleda nedavne objave Evropske komisije, počevši sa izjavom predsednice Komisije Ursule fon der Lajen od 27. aprila o „sledećoj fazi pandemije“.

Iako priznaje da je „hitna“ faza pandemije završena – ali očigledno pandemija nije završena, – fon der Lajen upozorava da „moramo ostati na oprezu. Broj zaraženih i dalje je visok u EU i mnogi ljudi i dalje umiru od COVID-19 širom sveta. Štaviše, nove varijante mogu da se pojave i brzo se šire“.

„Ali znamo šta treba raditi“, zaključila je ona, „treba da dodatno pojačamo vakcinaciju i primanje buster doza, kao i ciljano testiranje“.

Imajte na umu da Fon der Lajen ne kaže samo da vakcinacija i primanje bustera treba da se nastave – recimo možda za posebno ranjive grupe – ona pre kaže da ih treba „dodatno pojačati“! Ovo se dešava u EU u kojoj, prema Evropskom CDC-u, skoro 85% odraslog stanovništva je već u potpunosti vakcinisano!

U saopštenju za štampu Komisije, poziv Fon der Lajenove na „pojačanu“ vakcinaciju protiv COVID-19 i primanje bustera je prva u nizu mera na koje se pozivaju zemlje članice i kažu vam da to uradite „pre jeseni“.

DR RAČIĆ U BUNKERU OTKRIVA ŠTA ČEKA NAS A ŠTA ČEKA SVETSKE ZLIKOVCE

Nulta Tačka/Covid19UP