Sve vesti Tehnologija

Nakon pada vrednosti kriptovaluta na Reddit-u mnogi investitori najavljuju SAMOUBISTVA

Nakon pada vrednosti kriptovaluta na Reddit-u mnogi investitori najavljuju SAMOUBISTVA

Žrtve kraha kriptovaluta objavljuju samoubilačke poruke na Reddit forumu.

Ove sedmice, Luna token je pao 99 posto jer je stabilni kojn TerraUSD za koji je bio vezan takođe implodirao.

Pre pada, novčić je rastao iznad 115 dolara; trenutno se trguje za cenu od po 1 cent.

Pad je doveo do toga da su bezbrojni ne tako pametni investitori izgubili ne samo svoje dobitke, već i celokupna ulaganja, a neki tvrde da su izgubili celu životnu ušteđevinu na špekulativnom projektu.

Mnogi su otišli na Redditov forum r/TerraLuna kako bi razgovarali o tome kako oni ili njihovi prijatelji razmišljaju o samoubistvu kao odgovor na propast ove kriptovalute.

“Moj bivši kolega je pokušao samoubistvo”, napisala je jedna osoba.

„Za one koji razmišljaju o samoubistvu, evo moje priče o pokušaju samoubistva“, naslovljena je druga tema.

“Izgubio sam preko 450 hiljada dolara, ne mogu da platim banci. Uskoro ću izgubiti svoj dom. Postaću beskućnik. Samoubistvo je za mene jedini izlaz”, napisala je druga osoba.

“Izgubio sam svu svoju životnu ušteđevinu,” napisao je drugi Redditor . “Kupio sam Lunu za 85 dolara, nisam siguran šta da radim.”

„Trebao sam da unovčim kada je bilo 100 dolara, a onda bih dobio 25.000 dolara“, izjavio je drugi korisnik. “Ali postao sam pohlepan nadajući se da ću dobiti više novca kako bih barem mogao priuštiti uplatu za kuću za svoju porodicu. Sada nemam ni kuću ni ušteđevinu.

Pretnje samoubistvom postale su toliko učestale da su napravljene modifikacije koje se prikazuju korisnicima Reedita koja govori „svima u panici“ da se obrate „nacionalnim kontakt centrima za pomoć“, nakon čega sledi duga lista telefonskih brojeva za dežurne linije za prevenciju samoubistva.

Krah dolazi jer su tržišta deonica i kriptovaluta potresena inflacijom, a najveći kripto token Bitcoin je pao za preko 28 posto tokom prošle nedelje.

NultaTačka