Sve vesti UFO

NAKON PRIZNANJA DA NE MOGU DA OBJASNE POJAVE NA NEBU PENTAGON FORMIRA NOVU JEDINICU ZA ISTRAŽIVANJE NLO-a

Pisao Elena Vuk

Savezna vlada u Sjedinjenih Američkih država kreće u novi pokušaj da objasni fenomen NLO-a.

Zamenica ministra odbrane Kathleen Hicks, u bliskoj saradnji sa direktorom Nacionalne obaveštajne službe, naložila je podsekretaru odbrane za obaveštajne poslove i sigurnost da u okviru Kancelarije USD(I&S) osnuje „Grupu za sinhronizaciju identifikacije i upravljanja vazdušnim objektima (AOIMSG) ” kao naslednika američke Ratne mornarice “Task Force za neidentifikovane vazdušne pojave,” rekli su zvaničnici u utorak.

Ministarstvo odbrane SAD je izjavilo:

AOIMSG će sinkronizovati napore u Ministarstvu i široj vladi SAD-a da otkrije, identifikuje i opiše objekte od interesa u vazdušnom prostoru posebne namene (SUA), i da proceni i ublaži sve povezane pretnje sigurnosti leta i nacionalne sigurnosti. Kako bi osigurao nadzor nad AOIMSG, zamenik sekretara je takođe naložio USD(I&S) da vodi Izvršno veće za identifikaciju i upravljanje vazdušnim objektima (AOIMEXEC) koje će se sastojati od članova Ministarstva obrane i obaveštajne zajednice, te da ponudi mesto za međuagencijsku predstavu američke vlade.

Upadi bilo kojeg vazdušnog objekta u našu SUA predstavljaju “zabrinutost za sigurnost leta i bezbednost operacija i mogu predstavljati izazove nacionalne sigurnosti”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. Ministarstvo obrane je dodalo, “shvata izveštaje o upadima – bilo kojeg vazdušnog objekta, identifikovanog ili neidentifikovanog – vrlo ozbiljno, i istražuje svaki od njih.”

Taj potez usledio je nakon što je američka obaveštajna zajednica ranije ove godine potvrdila niz neobjašnjivih viđenja iz vazduha i priznala da ne može objasniti te pojave.

Nulta Tačka/Disclose