Sve vesti Svet

Nakon što je IKEA napustila Rusiju pokrenuta IDEJA! Rusi će imati svoj nameštaj

Nakon što je IKEA napustila Rusiju pokrenuta IDEJA! Rusi će imati svoj nameštaj

Zbog intervencije Ruske Federacije u Ukrajini, švedska korporacija IKEA saopštila je da zatvara svoje prodavnice na teritoriji Rusije.

Rusi su počeli da kupuju svu robu koja je još uvek bila dostupna u ovim prodavnicama, piše segodnya.ua. Umesto inostrane mreže, Rusi su odlučili da stvore svoju. Shodno tome, dizajnerski studio iz Sankt Peterburga Lukorta-Service je podneo zahtev Rospatentu za registraciju žiga ИДЕЯ (IDEJA).

Kako prenose ruski mediji, direktor “Luksorta-servisa” Konstantin Kukoev požalio se da je njegova kompanija patila od povlačenja firme IKEA sa ruskog tržišta.

Zbog toga je tužio švedsku korporaciju i tražio jedan kvadrilion rubalja, odnosno 8,75 biliona evra (tačnije 8.750.908.879.061) na ime odštete, prenosi segodnya.ua.

“IKEA se ugasila, a nastali su određeni problemi u poslovanju. Bio sam veoma razočaran njihovim odlaskom i podneo sam tužbu protiv njih. Odlučio sam da registrujem takav brend i pokrenem proizvodnju kako bi postojao potpuna zamena, da postoji Ruska proizvodnja nameštaja”, naveo je Kukoev u saopštenju.

U intervjuu za “Govorit Moskva”, preduzetnik je rekao da planira da otvori novu kompaniju kada dobije parnicu i dobije novac.

NultaTačka/Agencije