Sve vesti Svet

Nakon što je Maksvelova osuđena na 20 godina zatvora tužioci kažu sledeći na redu PRINC ENDRU

Nakon što je Maksvelova osuđena na 20 godina zatvora tužioci kažu sledeći na redu PRINC ENDRU

Nakon relativno male dvadesetogodišnje kazne koju je Žizlejn Maksvel dobila za seksualnu trgovinu maloletnim devojčicama za Džefrija Epštajna, tužioci koji zastupaju žrtve rekli su da bi „sledeći na redu“ trebalo da bude britanski kraljevski princ Endru.

Advokati koji su postupali u ime onih koji su naveli zlostavljanje zatražili su da FBI nastavi istragu slučaja Epštajn i da pažljivije sagledaju Endrua i druge pojedince koje su žrtve optužile.

Nadajmo se da su oni sledeći na redu – rekao je advokat Bred Edvards novinarima.

Edvards je zastupao Virdžiniju Roberts Giufre, koja je rešila građansku parnicu za seksualno zlostavljanje van suda sa Endruom, vojvodom od Jorka.

Advokat Spenser Kuvin, predstavnik nekoliko drugih navodnih žrtava Epštajna i Maksvelove, dodao je „Očigledno je da je Endru jedna od sledećih koje će oni istraživati.

Definitivno bi trebalo da bude zabrinut, ali ako nije uradio ništa loše, treba da se javi i ispriča celu priču FBI, a ne medijima.
Advokat iz Los Anđelesa Liza Blum, koja zastupa nekoliko drugih navodnih žrtava, rekla je:

Pozivamo FBI da u potpunosti istraži princa Endrua. Građanski slučaj Virdžinije Giufre bi trebalo da bude samo početak. Trebalo bi pažljivo istražiti sve koji su bili povezani sa Epštajnom i Maksvelovom.

Blum je ranije rekla novinarima da bi princ Endru „trebao da se trese“, aludirajući da je on sledeći nakon Žizlejn Maksvel.

Britanska javnost je izrazila zabrinutost da će novac za Endruovu isplatu Virdžinije Roberts Giufre, koji će verovatno dostići milione, biti izvučen od poreskih obveznika.

Iznos koji će Endru platiti Virdžiniji i dobrotvornoj organizaciji za prava žrtava po njenom izboru, nije otkriven, ali se procenjuje da je veći od 12 miliona funti, a to ne uključuje čak ni pravne troškove.

Iako ne priznaje krivicu u ovom slučaju, u izjavi pročitanoj na sudu se navodi da „Princ Endru nikada nije nameravao da omalovažava lik gospođe Giufre, i prihvata da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja i kao rezultat nepoštenih napada javnosti.”

Nagodba je usledila samo nekoliko dana pre nego što je Endru trebalo da bude podvrgnut iskazu i da ga Giufrovi advokati ispitaju pod zakletvom, preneo je Njujork tajms.

Nijedna osoba osim Maksvelove i Epštajna još uvek nije imenovana na sudu tokom celog slučaja.

Maksvelova će svoju kaznu verovatno služiti u Federalnom popravnom zavodu u Danberiju, Konektikat, slabo-bezbednoj ustanovi za 1000 zatvorenika, oko 55 milja od Njujorka.

Za ovaj zatvor se kaže da je poput Diznilenda u poređenju sa objektom u kojem je Maksvelova boravila poslednje dve godine.

Ništa nije SLUČAJNO- Depopulacija je u toku a TRANSHUMANISTI imaju plan kako da ZAMENITE DECU!

Nulta Tačka