Sve vesti Tehnologija

NARKUVICE ZA VAKCINISANE SPREMNE ZA UPOTREBU! Naučnici kažu: Immuna Band, donosi slobodu?

NARKUVICE ZA VAKCINISANE SPREMNE ZA UPOTREBU! Naučnici kažu: Immuna Band, donosi slobodu?

Lekar iz Kolorada je uspešno kreirao prvu na tržištu nosivu dokumentaciju o vakcinaciji Kovid 19 koja govori da li je neko vakcinisan ili ne.

Kako su CDC i pojedine države umanjili mere za maske, ”ImmunaBand” pokazaće status imunizacije gde god se ljudi kretali.

Narukvicu je kreirao dr. Tašof Bernton iz Kolorada. Svaka narukvica ima metalnu pločicu sa ugraviranim, jedinstvenim QR kodom koji, kada ga skenira smart (pametni) telefon, usmerava korisnike na njihov lični zapis vakcinacije zaštićen lozinkom.

ImmunaBand bracelets helping to prove Philadelphia food workers have been vaccinated - 6abc Philadelphia

Da bi je kupili, kupci moraju da se vakcinišu i da svoju karticu za vakcinaciju sa dokumentom o statusu prenesu na server koji je u skladu sa HIPAA – kompanije ImunaBand.

”Ove vakcine su vrhunac  radova koje je naučna zajednica ikada videla. Ali sa svojim ogromnim prednostima dolaze i izazovi – u ovom trenutku nedostaje brz i lak pristup dokumentaciji o stanju vakcinacije”, rekao je dr. Bernton. ”Posle godinu dana definisane podelama, zaslužujemo da se u javnosti osećamo prijatno i sigurno. ImmunaBand će služiti kao pasoš koji nas vraća u normalan život”.

Za sada, cena jedne narukvice iznosi svega 19.99$ američkih dolara. Sa tom narukvicom će se moći putovati, kupovati ili prodavati bez problema. Kako naučnici tvrde, ImmunaBend donosi slobodu za sve koji su spremni da idu u korak sa civilizacijom i njenim opstankom.

Normalan život kažete? Sloboda kažete?