Sve vesti Svet

NASTAVLJA SE OBARANJE BAJDENOVOG NALOGA O OBAVEZNOJ VAKCINACIJI! SADA JE I SAVEZNI SUDIJA BLOKIRAO NJEGOVU NAREDBU

COLUMBIA, S.C. (WCBD)- Savezni sudija je u utorak ponovo stao na stranu državnog tužioca Južne Karoline Alana Vilsona i blokirao nalog Bajdenove administracije koji bi zahtevao da se zaposleni po ugovoru vakcinišu protiv COVID-19.

Sudija je izdao preliminarnu zabranu koja će vladi zabraniti sprovođenje bilo kakvog naloga te vrste, a sada su savezne sudije po treći put stale na stranu državnog tužioca Vilsona i blokirale sprovođenje zahteva Bajdenove administracije o vakcinama.

Federalni sudija je prethodno stao na stranu državnog tužioca SC, i blokirao nalog za obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 za zdravstvene radnike.

„Zloupotreba ovlašćenja od strane Bajdenove administracije ponovo je zaustavljena. Vladavina prava je prevladala i sloboda je zaštićena. Kada predsednik prekorači svoja ovlašćenja, zakon je srećom tu da zaustavi njegovu zloupotrebu ovlašćenja“, rekao je državni tužilac Vilson.

Slučaj su pokrenuli državni tužilac Vilson i guverner Henri Mekmaster, zajedno sa državnim tužiocima i guvernerima šest drugih država, uključujući Džordžiju, Alabamu, Ajdaho, Kanzas, Jutu i Zapadnu Virdžiniju. Kao tužioci se navode i drugi državni subjekti.

U tužbi se tvrdi da je savezni nalog, koji je izdao predsednik Bajden 9. septembra, neustavan jer krši Deseti amandman, koji državama i narodu daje ovlašćenja koja nisu delegirana Ustavom saveznoj vladi. Takođe dovodi u pitanje nedostatak izuzetaka za radnike po ugovoru koji „rade sami, na otvorenom ili čak isključivo na daljinu“.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

Nulta Tačka/WCBDNews2