Srbija Sve vesti

Nastavlja se pritisak na nezavisne medije! Urednik Srbin Info-a Dejan Zlatanović HITNO POZVAN U POLICIJSKU STANICU

Nastavlja se pritisak na nezavisne medije! Urednik Srbin Info-a Dejan Zlatanović HITNO POZVAN U POLICIJSKU STANICU

I dok takozvani medicinski i veterinarski stručnjaci kao i mejnstrim mediji na najgori način ugrožavaju domaću javnost, šireći paniku kroz izjave i naslove da će hiljade nevakcinisanih umirati i dok “novinari” koji ispred sebe imaju Aleksandra Vučića i Nebojšu Stefanovića umesto da postave pitanja vezana za prisluškivanja, postavljaju pitanja o Evropskim intergracijama svaka redakcija i svaki novinar koji se bavi objektivnim i istraživačkim novinarstvom trpi pristisak države a takvih novinara ima manje nego što vi imate prstiju na šakama.

Kako prenosi redakcija Srbin Info-a, tačnije kako je u novom video obraćanju rekao urednik te redakcije Dejan Petar Zlatanović on je pozvan da se danas javi na informativni razgovor u SBPOK (Služba za borbu protiv organizovanog kriminala) kako bi dao izjavu u svojstvu građana zbog kako je navedeno u pozivu izveštavanja ove redakcije.

Redakcija Srbin Info-a koja je pod konstantnim pritiskom države pisala je o slučaju navodnog transporta vojnog naoružanja iz Srbije za Ukrajinu.

U tekstu koji je prenela redakcija Dejana Petra Zlatanovića navodi se da je “ukrajinski avion sa srpskim naoružanjem 12. juna ove godine poleteo za Ukrajinu i to sa niškog aerodroma”.

Dalje u tekstu stoji da je redakcija došla u posed video zapisa i fotografija koje dokazuju navode o transportu oružja iz Srbije za Ukrajinu zbog čega je kako je rekao Zlatanović on i pozvan da da izjavu o temi koja je čini se vrlo problematična za vlast u našoj zemljji.

Osnivač i glavni urednik portala i produkcije Srbin Info izdao je vanredno obaveštenje u kojem je detaljno objasnio šta se dešava i kakav je poziv dobio od strane policije kao i da planira da sa advokatom ode na razgovor ali i da ni po koju cenu neće odati izvor informacija koje je dobio a koje su vezane za slučajn niškog aerodroma.

Redakcija Nulte Tačke ovim putem javno izražava podršku redakciji Srbin Info-a kao i poziva sve medijske kuće i redakcije kao i takozvana udruženja novinara da hitno reaguju i pruže minilamu podršku povodom pritiska kojeg trpe redakcija Srbin Info-a kao i njihovi novinari i sam urednik.

Ispod ovog videa možete čuti vanredno obraćanje Dejana Petra Zlatanovića povodom poziva od strane policije radi davanja izjave nakon pisanja portala Srbin Info:

NultaTačka