Srbija Sve vesti

NAVIJAČI ULAZE U BORBU PROTIV RIO TINTA! POSLALI JASNU PORUKU: “RIO TINTO MARŠ IZ SRBIJE” (FOTO)

U Srbiji se prethodnih dana ogroman broj građana pobunio u velikom broju protiv iskopavanja litijuma u dolini reke Jadar i dolaska ozloglašene kompanije “Rio Tinto”.

Borba za sprečavanje ekološke katastrofe dobija na podršci i masovnosti svakog dana dok se zanemaruje jednako ako ne i ozbiljnije pitanje osnovnih ljudskih sloboda koje su ugrožene zbog kovid histerije.

Nanovija podrška u borbi protiv ekološke katastrofe dolazi od navijača Vojdvodine, popularne „Firme“, u vidu poruke koja je osvanula tokom utakmice Superlige Srbije u Novom Sadu protiv Mladosti iz Lučana koju je domaći tim dobio sa 3:1.

ROKFELER VAS POZIVA DA BLOKIRATE MOST! “INICIJATIVA” KRENI PROMENI KOJA JE ORGANIZOVALA BLOKADU MOSTA “GAZELA” OD “ROKFELERA” U APRILU OVE GODINE DOBILA 25.000 $!

Navijači Vojvodine koji u poslednje vreme vode rat sa upravom kluba i u najvećoj meri svoje stavove izražavaju u borbi protiv njih, ali sada su se priključili globalnom protestu.

Ovog puta, nakon protesta građana i blokade puteva, „Firmaši“ su razvili transparent na kojem je ispisana parola onih koji se protive planovima multinacionalne kompanije u Srbiji: „Rio Tinto, marš iz Srbije“.

Prethodno su protivljenje Rio Tintu iskazali i Crveni đavoli, navijači Radničkog iz Kragujevca, koji su poručili da je „krvava kinta od Rio Tinta“.

Jedina problematika kod ovih protesta je ta što je deo organizatora povezan sa filantropskim organizacijama poput Rokfeler fondacije ili Sorošovego fonda za otvoreno društvo dok sa druge strane imamo jasno zanemarivanje dvogodišnjeg problema koji se tiče nasilnog kršenja ustava u smislu maltretiranja građana ucenama i pritiscima zbog vakcinacije, zaključavanja i diskriminacije koja je nastala otkrićem Covida-a 19.

OSTANITE U TOKU, IZBEGNITE CENZURU I PRAĆENJA! PRIDRUŽITE SE NAJPOPULARNIJEM TELEGRAM KANALU U REGIONU! ČEKAMO VAS, VAŠA NULTA TAČKA!