Sve vesti Svet

NE PUŠTAJU GA U JAVNOST! Bajden ostaje u izolaciji uprkos negativnom testu

NE PUŠTAJU GA U JAVNOST! Bajden ostaje u izolaciji uprkos negativnom testu

Predsednik Džo Bajden je u subotu bio negativan na testu na Covid-19, ali će „uz obilje opreza“ ostati u strogoj izolaciji pod svakodnevnim nadzorom sve dok drugi negativni rezultat ne potvrdi da je pobedio svoju „rebound“ infekciju, rekao je lekar Bele kuće dr. Kevin O'Konor.

„Predsednik se i dalje oseća veoma dobro“, napisao je O’Konor u svom dnevnom ažuriranju o Bajdenovom stanju.

Američki lider je prvobitno bio pozitivan na Covid-19 21. jula, uprkos tome što je bio potpuno vakcinisan i dobio dve dopunske vakcine. Radio je u izolaciji pet dana, dok je osećao blagi kašalj i bolove u telu, pre nego što je prošle nedelje bio negativan.

Međutim, samo tri dana kasnije, Bajden je ponovo bio pozitivan na testu, a O'Konor je primetio da će „mali procenat“ pacijenata koji se leče od Covid-19 Pfizer-ovom antivirusnom pilulom Pakslovid verovatno imati takozvanu „povratnu Covid pozitivnost“ – gde se čini da se oporavljaju od bolesti pre nego što se ponovo razbole.

Izraelski obaveštajac: Amerikanci probudili čvrsto usnulog medveda, ta greška će ih koštati

Nakon svoje prve borbe sa virusom, Bajden je opisao Pakslovid kao veoma dobar lek u borbi protiv Covid-19 i pozvao Amerikance da nabavljaju pilule u drogerijama širom zemlje.

„Ograničene informacije koje su trenutno dostupne iz izveštaja o slučajevima sugerišu da su osobe koje su lečene lekom Pakslovid i koje dožive povratak COVID-19 imale blagu bolest; nema izveštaja o teškoj bolesti“, saopštili su u maju Centri za kontrolu i prevenciju bolesti. Car korona virusa Bele kuće, dr Entoni Fauči, takođe je pretrpeo takvu reinfekciju kada je lečio svoj slučaj Covid-19 lekom Pakslovid.

Nulta Tačka/RT