Srbija Sve vesti

Ne verujte svojim očima: Vučić izjavio da šetnje na Evroprajdu nije bilo

Ne verujte svojim očima: Vučić izjavio da šetnje na Evroprajdu nije bilo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da šetnja u okviru “Evroprajda” koju je MUP zabranio ranije nije održana i da su okupljeni sprovedeni od Tašmajdana do Ustavnog suda.

Vučić je dodao da je Srbija bila izložena ataku neodgovornih grupa.

“Videli ste pojedince koji misle da imaju pravo da šetaju, a da niko drugi nema pravo, pošto su oni valjda normalni, a ovi drugi nisu. Videli ste i ljude koji su narušavali javni moral. Lica koja su napadala policiju odgovaraće krivično, kao i lica koja su narušavala javni moral. Dvadeset minuta je trajalo da ih policija sprovede od Ustavnog suda do Tašmajdana, tu nikakve šetnje nije bilo”, rekao je on.

Vučić ponovio je da američki ambasador Kristofer Hil ništa nije tražio od njega, niti uticao na njega po pitanju “Evroprajda”, rekavši da sa njim, američki diplomata tako ne razgovara.

“Sa Hilom sam razgovarao o važnim temama, o Kosovu i Metohiji i energetskoj situaciji. I o solarnim panelima, i o Đerdapu 3. Ali smo o KiM razgovarali najduže, i tek kada smo završavali razgovor, ja sam ga pitao kakve su mu aktivnosti za taj dan. On mi je rekao da još nije doneo odluku da li će ići na protest ispred Ustavnog suda. To je sve”, kazao je Vučić.

Amerika priznala da su u Ukrajini vršena biološka istraživanja na siromašnim građanima i pacijentima u psihijatrijskim bolnicama

On je dodao i da ga jedni optužuju što šetnje nije bilo, a drugi ga napadaju što je šetnja održana.

“Ja sam zadovoljan što nije bio značajan broj povređenih, izuzev policajaca. Sva lica koja su napadala policiju će odgovarati. Ti policajci su naša deca, braća i očevi, i niko ih neće tući po ulicama samo zato što su obezbeđivali mir. Država će obezbediti sigurnost za svakog pojedinca. U političkom smislu sada je svima jasno da moramo da se izborimo za normalnu, pristojnu Srbiju. Za to sam krčio put, širokog pokreta naroda u Skupštini. Dakle, da napravimo pristojnu Srbiju u kojoj će svi biti zaštićeni, gde će svačija prava biti poštovana. Mi ne možemo biti glasni kao ekstremisti, i ne dobijamo lajkove kao oni što psuju majku drugima. Mi moramo sačuvati normalnost, pristojnost, stabilnost i mir u zemlji. A sa druge strane imate pritisak stranih službi, i niko neće da vidi normalnu Srbiju”, rekao je on.

Nulta Tačka/Sputnik