Sve vesti Svet

,,NEĆEMO MASKIRATI NAŠU DECU” DONALD TRAMP OŠTRO OSUDIO PLANOVE VRAĆANJA OBAVEZNOG NOŠENJA MASKI

Bivši predsednik SAD-a Donalt Tramp oštro je osudio nove/stare obaveze nošenja maski obećavajući ,,Nećemo ih vratiti”! nakon što je CDC izveo zaokret u preporučivanju maski za zatvorene prostore i škola, bez obzira na status vakcinacije.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

U utorak je direktorka CDC-a dr. Rochelle Walensky rekla da bi deca i nasatvnici trebalo da nose maske za lice u jesen, pri povratku u školu.

Bez obzira da li su vakcinisani ili ne, svi Amerikanci koji žive na lokacijama gde je prenos koronavirusa ili ,,značajan” ili ,,visok”, trebalo bi da nose maske prema Walenskoj. To se trenutno odnosi na oko 63,45 posto američkih okruga.

Do ovog zaokreta došlo je uprkos podacima iz drugih zemalja, poput Velike Britanije koji pokazuju da varijanta delta uzrokuje mali porast slučajeva pre brzog pada i to bez potrebe za obaveznim nošenjem maski.

Donald Tramp žestoko je je kritikova ponovno uvođenje ovakve obaveze i pozvao amerikance da ih ignorišu.

,,Nećemo se vraćati. Nećemo maskirati našu decu. Džo Bajden i njegova administracija nisu naučili ništa od prošle godine”, rekao je Tramp.

Maske za lice ponovo su propisane uprkos sumnjivoj efikasnosti.

Zapravo, sam Entoni Fauči rekao je na početku pandemije da tipična maska za lice kupljena u prodavnici ,,nije efikasna u sprečavanju virusa koji je dovoljno mali da prođe kroz materijal”.

Prema dr. Colinu Axonu, vladinom savetniku SAGE, materijalne praznine u plavim hirurškim maskama su za 1000 puta veća od čestica COVID virusa koje prolaze pravo kroz njih, dok praznine u platnenim maskama mogu biti i do 500.000 puta veće od čestica virusa.

Studija u Danskoj u kojoj je učestvovalo 6000 učesnika, otkrila je da ne postoji značajna razlika u oboljevanju od virusa COVID 19 kod onih koji nose maske i onih  koji ih ne nose.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”