Sve vesti Svet

Nekoliko novih studija otkriva KOLIKO SU ZAKLJUČAVANJA uništila našu decu

Nekoliko novih studija otkriva KOLIKO SU ZAKLJUČAVANJA uništila našu decu

Uznemirujući dokazi protiv zaključavanja za vreme korona histerije gomilali su se još više ove nedelje, sa novim studijama na dva kontinenta koje su pokazale da deca ne samo da su pretrpela značajan gubitak u učenju, već i znatno više zlostavljanja kod kuće.

Prvo, francuski istraživači su otkrili da se nasilna trauma glave kod novorođenčadi u oblasti metroa u Parizu udvostručila tokom druge godine pandemije, izveštava MedPage Today . Što je još gore, stope smrtnosti među zlostavljanim bebama porasle su skoro 10 puta.

Zanimljivo je da je statistika bila stabilna tokom prve godine histerije i povezanih mera, da bi se pogoršala 2021. Istraživači pretpostavljaju da obrazac odražava „akumulaciju psihosocijalnog stresa tokom vremena“.

Oni tu nevolju pripisuju merama zatvaranja koje su „pogoršale psihosocijalnu situaciju odraslih, povećale periode u kojima su roditelji ili staratelji bili kod kuće duže vreme sa svojom decom i smanjili intenzitet programa prevencije i ranog otkrivanja“.

NOVO! NOVO! EVO ŠTA VUČIĆ PLANIRA ZA EVROPRAJD! OVAKO ŽELI DA RASTURI LITIJE

Kao i druge žrtve manijakalne kovidijanske prinude, Parižani su bili podvrgnuti dugotrajnim zatvaranjima, policijskim časom i zatvaranjem obdaništa, pošto zvaničnici javnog zdravlja nisu vodili računa o kolateralnim efektima njihove politike.

„Ekonomski gubitak i nezaposlenost, mentalni poremećaji kao što su akutni i posttraumatski stresni poremećaji i depresija ili samoubilačko ponašanje poznati su faktori rizika za [zlostavljanje i zanemarivanje dece]“, napisali su istraživači sa Univerziteta Paris Cite.

U međuvremenu, nova federalna studija pokazala je da su rezultati iz matematike i čitanja za devetogodišnje Amerikance pali tokom prve dve godine pandemije.

„Rezultati čitanja su zabeležili najveći pad u poslednjih 30 godina, dok su rezultati iz matematike prvi put smanjeni u istoriji režima testiranja iza studije“, izvestio je Asošiejted pres .

„Bila sam zatečena obimom i veličinom pada“, rekla je za Njujork tajms Pegi G. Kar, komesar Nacionalnog centra za statistiku obrazovanja .

Rezultati iz matematike kod belih učenika su pali za 5 procentnih poena, dok je kod obojene dece palo za 13 poena, a kod Hispanosa za 8 poena. Rezultati kod azijada i Indijanaca uspeli su da ostanu stabilni.

Deca koja su bila žrtva korona histerije zbog preterivanja sa zvaničnicima javnog zdravlja možda nikada neće dostići svoj potencijal pre pandemije. „Rezultati učeničkih testova, čak i počevši od prvog, drugog i trećeg razreda, zaista prilično predviđaju njihov uspeh kasnije u školi, kao i njihove obrazovne putanje uopšte“, rekla je Suzana Loeb, direktorka Instituta Anenberg Univerziteta Braun.

NultaTačka/ZeroHedge