Sve vesti Svet

Nema je od oktobra! Kraljica Elizabeta neće se ni ovog puta pojaviti u javnosti a sledi veliki događaj

Nema je od oktobra! Kraljica Elizabeta neće se ni ovog puta pojaviti u javnosti a sledi veliki događaj

Kraljevska porodica, britanska vlada i tamošnji mediji već skoro dva meseca na sve načine skrivaju kraljicu Elizabetu ili je u pitanju nešto sasvim drugo za šta javnost nije još uvek spremna.

Naime, birtanska kraljica Elizabeta koja navodno ima probleme s kretanjem neće prisustvovati godišnjoj službi sledeće nedelje tokom koje monarh obično deli novčiće penzionerima, što je tradicija uoči Uskrsa.

Kraljicu Elizabetu, koja kasnije ovog meseca puni 96 godina, predstavljaće u četvrtak na službi u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindžor njen sin i prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga Kamila, preneo je Rojters.

Izvor iz palate je rekao da kraljica nije u stanju da prisustvuje službi, ali da ne želi da njeno odsustvo umanji važnost tog događaja. Britanska kraljica je bila prinuđena da prekine angažmane otkako je provela u bolnici jednu noć zbog bolesti u oktobru, nakon čega su joj lekari rekli da je potrebno da odmara.

Ona se u martu navodno prvi put pojavila u javnosti posle pet meseci da bi se pridružila kraljevskoj porodici i drugim zvaničnicima na komemoraciji u čast njenog supruga princa Filipa, koji je preminuo prošle godine. Kraljica je tada hodala uz pomoć štapa.

Pre tog pojavljivanja koje je upitno pojedini mediji objavili su vest o smrti Kraljice Elizabete što su “fektčekerski” mediji odmah demantovali no još uvek ne mogu da demantuju činjenicu da kraljice nema, tj. da se ona više ne pojavljuje.

NultaTačka