Region Sve vesti

Nemačka energetska kompanija prestaje da isporučuje struju i gas Sloveniji! Desetine hiljada korisnika će morati da se snađu

Nemačka energetska kompanija prestaje da isporučuje struju i gas Sloveniji! Desetine hiljada korisnika će morati da se snađu

Podružnica nemačke energetske kompanije E.ON u Sloveniji saopštila je da će tokom narednih meseci postepeno prestati da isporučuje električnu energiju i prirodni gas slovenačkim kupcima.

Odluka o obustavi isporuke usledila je nakon procesa prodaje kompanije u drugoj polovini prošle godine, koji nije sproveden zbog vanrednih dešavanja i ekstremne volatilnosti energetskog tržišta, navodi se u saopštenju kompanije, prenela je RTV Slovenija.

Iz E.ON-a su poručili da odluka nije bila laka i da su kupce već obavestili da potraže druge dobavljače za oba energenta kako bi izbegli nove, veće cene i gubitak snabdevanja.

“Nažalost, sve druge mogućnosti su iscrpljene, analiza poslovanja i sve prognoze o kretanju cena električne energije i prirodnog gasa u Evropi su pokazale da dugoročno poslovanje na slovenačkom tržištu u obimu koji imamo više nije komercijalno isplativo za našu kompaniju”, rekao je direktor te firme Tomas Romuald Sila.

MARIO ZNA i MILOŠ DIMITRIJEVIĆ- Ljudi za ovo MORAJU DA ČUJU- Budite spremni za period koji nas čeka

E.ON Ljubljana snabdeva ukupno oko 29.000 slovenačkih potrošača, od čega 28.000 kupaca električne energije i 1.000 kupaca prirodnog gasa.

“Svim našim kupcima pružićemo svu potrebnu podršku i pomoć jer želimo da imaju što manje problema i da proces zamene protekne nesmetano”, dodao je Sila.

NultaTačka/Mediji