Sve vesti Svet

NEMAČKA: IZBEGLICA IZ AVGANISTANA UPAO U CRKVU, IZNOSIO STVARI IZ NJE, CEPAO I POLOMIO FIGURU ISUSA (VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Pastor Klemens Müller(50), prošle nedelje, nije mogao da poveruje svojim očima kada je video prizor; mladi Avganistanac(25) rasturao je sve po Frauenberg crkvi u Nordhausen-u.

Izbeglica, koja već pet godina živi u Nemačkoj, mirno je izvlačila stolice napolje, praznila oltar, čupala notne knjige i literaturu za orgulje iz ormara, a nije se zaustavila ni na krstu ni na Isusovom licu. Sveštenik ekskluzivno za BILD priča kako je doživio to što se dogodilo.

Sveštenik je pojurio na ulicu da zaustavi čoveka. A Avganistanac mu je odmah rekao da smatra da je hrišćanska vera “pogrešna”.

Izbeglica kaže da je u osnovi bila greška što je Isus Hrist bio Sin Božji. Zbog toga se osećao prinuđenim da isprazni bogomolju.

Crkva će sada podneti tužbu protiv Avganistanca za provalu u neovlašteni posed. Za okružnog administratora Matthiasa Jendrickea (SPD), slučaj je sasvim jasan:

Najoštrije osuđujem ovaj upad na posjed sa oštećenjem imovine. Takvo ponašanje je razlog zašto sam se već u ljeto zamolio da više ne primam izbjeglice iz Afganistana. Većina njih odbacuje našu kulturu. Pogrešno je misliti da bi oni želeli da se dobro integrišu, što još jednom dokazuje jučerašnji incident.

nulta tačka/Disclose