Sve vesti Svet

NEMAČKA: POLICIJA U STANU JEDNOG PIJANOG ČOVEKA PRONAŠLA NACISTIČKI OLTAR

NEMAČKA: POLICIJA U STANU JEDNOG PIJANOG ČOVEKA PRONAŠLA NACISTIČKI OLTAR
Pisao Elena Vuk

Poziv pijanog muškarca naveo je policiju u istočnoj Nemačkoj da otkrije nacistički “oltar” na kojem se nalaze fotografije Adolfa Hitlera, zajedno sa impresivnom zalihom oružja.

Policija Glauchau-a je 21. decembra uveče primila poziv od 53-godišnjeg “teško pijanog” Nemca koji je zatražio pomoć.

“Po dolasku, službenici u stanu nisu zatekli bespomoćno stanje, ali su zatekli veći arsenal reznog, ubodnog i vatrenog oružja. Posebno se ističe oltarska dekoracija objekata u dnevnoj sobi, zajedno sa portretima i simbolima iz vremena nacionalsocijalizma”, navodi se u saopštenju policije Sachsen.

Fotografija koju je policije napravila u stanu pijanog Nemaca.

Stanovnik je te večeri prebačen u bolnicu. Sedećeg dana, policija je izvršila odgovarajući pretres u prisustvu vlasnika, a stručnjaci su na kraju potvrdili kršenje zakona o oružju. Oduzeto je nekoliko komada oružja.

Prema navodima policije, vlasnik, koji nema evidenciju o sličnim krivičnim delima, poneo se “razumno” i dobrovoljno se odrekao “znatnog broja” “nekrivično relevantnih predmeta”, uključujući nacističke memorabilije.

Istraga je u toku.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer rekao je ranije ove godine da ekstremni desni ekstremizam i antisemitizam ostaju ključni sigurnosni izazovi za zemlju, sa tim da se broj ljudi sa ekstremističkim stavovima stalno povećava; U 2020. godini zabeležena su 23.604 krivična dela vezana za krajnje desničarske stavove, što je više od 5% više nego 2019. godine i najveća je brojka od 2001. godine, kada je počelo evidentiranje. Seehofer je rekao da ovi brojevi pokazuju “brutalizaciju” društva.

VELIKI INTERVJU! OVO JE PRVI KORAK KA SLOBODI KOJA JE MOGUĆA SAMO AKO RADIMO ZAJEDNO!

Nulta Tačka/RT