Sve vesti Svet

NEMAČKA STRANKA RAZMATRA IZBACIVANJE REČI -HRIŠČANSKA- IZ SVOG NAZIVA KAKO BI PRIVUKLA GLASAČE

NEMAČKA STRANKA RAZMATRA IZBACIVANJEM HRIŠĆANSKA IZ IMENA DA BI BILA DEMOGRAFSKI PRISTUPAČNIJA
Pisao Elena Vuk

Nemačka politička stranka CDU razmatra izbacivanje reči “HRIŠĆANSKA” iz svog imena kako bi se privukla raznolikijoj demografskoj grupi.

Stranka, koja je bila na vlasti 16 godina pre prošlogodišnjih izbora, zabrinuta je da je ta reč sprečava da privuče članove koji nisu hrišćani.

To se temelji na zabrinutosti oko pada poverenja u Crkvu, kao i skandala s katoličkim pedofilima.

Takav potez ne bi bio bez presedana u Evropi s obzirom na to da se Hrišćansko-demokratska narodna partija u Švajcarskoj rebrendirala pod nazivom “Die Mitte” (Centralna).

NAKON ŠTO SU KOVID MERE PROPALE FAUČI PREBACUJE KRIVICU SA SEBE

“Ako bi CDU prošla s takvim potezom, za mnoge konzervativce to bi predstavljalo korak dalje ulevo za stranku koja je sve manje konzervativna i koja je čak napala stranke, poput mađarskog Fidesa, koji se izjašnjavaju kao branitelji hrišćanske vere u Evropi”, prenosi ReMix News.

Zaista, s obzirom na to da je CDU stvorio Angelu Merkel, koja je otvorila nemačke granice za navalu migranata iz Severne Afrike i Bliskog istoka, teško da se više mogu smatrati “hrišćanima”.

Dok demohrišćani žele izbeći reč “hrišćanin”, drugi žele pobeći od same reči “Nemačka”.

Kao što smo istakli prošle godine, članovi nemačke Zelene stranke u tolikoj meri mrze svoju vlastitu zemlju, njih 300 je zatražilo da se reč “Nemačka” ukloni iz njihovog manifesta.

Nulta Tačka/InfoWars