Sve vesti Svet

Nemački ministar PRAVDE: Maske će se vratiti ali neće biti zaključavanja i zatvaranja škola

Nemački ministar PRAVDE: Maske će se vratiti ali neće biti zaključavanja i zatvaranja škola

Nemci će uskoro morati da nose maske za lice u zatvorenim javnim prostorima kako bi navodno usporili širenje COVID-a 19. Međutim, neće biti povratka na zatvaranje, zatvaranje škola ili policijski čas, prenosi Politiko izjavu ministra pravde Marka Bušman.

U intervjuu nacionalnim novinama Morgen Post, Bušman je rekao da, dok se letnji talas COVID-a 19 smirivao, vlada je pripremala odgovor na “napad” u jesen i zimu. Jedna od glavnih politika bi bila da maske budu obavezne u zatvorenim javnim prostorima.

„Efikasnost maski za pojedince u zatvorenom prostoru je nesporna“, rekao je Bušman. „Zato će neki oblik nošenja maski u zatvorenom prostoru sigurno igrati ulogu u našem konceptu. Već radimo sa zahtevima za maskom u lokalnom javnom prevozu.”

Bušman – član liberalnih slobodnih demokrata u nemačkoj vladajućoj koaliciji protiv je zaključavanja i zatvaranja škola – rekao je da se koalicija složila da zaključavanja i zatvaranje škola više nisu prikladne mere i da bi takvim merama kopirala „kineske uslove“ što ne želi da dozvoli.

MARIO ZNA UŽIVO! PONEDELJAK OD 20:30! OVO SE NE PROPUŠTA

„Visoke mentalne i socio-psihološke efekte, a da ne govorimo o posledicama po obrazovanje mladih, smatram neprihvatljivim“, rekao je Bušman. „Čitavoj generaciji đaka i studenata stavljen je kamen oko vrata.

NultaTačka/Politico