Sve vesti Svet

Nemački novinar Bild-a: Reći ću šta se zaista dešava u Ukrajini, Rusija gazi ukrajinsku armiju na više frontova

Nemački novinar Bild-a: Reći ću šta se zaista dešava u Ukrajini, Rusija gazi ukrajinsku armiju na više frontova

Od početka ruske vojne operacije u Ukrajini zapadnjački i domaći mediji izveštavaju o lošoj situaciji u kojoj se nalazi ruska vojska.

Predvođeni CNN-om veći deo medija govori o lošem stanju u ruskoj vojsci, o gubicima, o nepostojećim ratnim zločinima kao i o pobedi Ukrajinaca.

Naravno, sve tvrdnje ovih medija su kratkog roka trajanja jer se takve vesti vrlo brzo ispostave kao netačne no one svakako imaju svoju funkciju dezinformacija koje utiču na javnost.

Ovog puta, predstavnik jednog takvog medija, istaknuti novinar i urednik Nemačkog Bild-a Džulijan Ropke rešio je da iznese istinu sa terena i objasni kakva je zaista situacija u Ukrajini.

On se putem svom profila na društvenoj mreži tviter oglasio i poslao najpre poruku Ukrajincima da razume njihovu bes ali da je realnost suprotna od onoga što oni i ostatak zapadnog sveta misli ili u šta veruje:

“Danas je još jedan mračan dan za Ukrajinu. I koliko razumem vaš bes, dragi Ukrajinici, prijaviću šta se dešava a ne ono što biste želeli da se desi. Bolja vremena će doći, nadamo se. Ali upravo sada Rusija ruši ukrajinsku odbranu u mnogim oblastima.”- napisao je novinar koji dobro poznaje teren.

Da li je ovo trzaj realnog izveštavanja ili prolazni trend koji se neće ponavljati ostaje nam da vidimo i da se nadamo da će se novinarstvu vratiti novinari.

NultaTačka