Sve vesti Svet

Nemački sudija rekao svoje! Proglasio maske i socijalnu distancu kao štetne

Nemački sudija rekao svoje! Proglasio maske i socijalnu distancu kao štetne

Okružni sud u Veimaru presudio je da je sprovođenje mera obaveznog nošenja maski,brzo testiranje (KOVID-19) i zahteva za socijalno distanciranje na učenicima štetno a samim tim i nezakonito.

Sa učenjem na daljinu se takođe mora stati, zaključio je sud, jer ono zajedno sa ostalim merama nanosi telesnu, psihološku i pedagošku štetu deci, te krši prava dece i njihovih roditelja.

 Sudija Kristijan Detmar podržao je ovaj argument, napominjujući da mere za maske i zahtevi za socijalno distanciranje dece ne samo da nanose gore pomenutu štetu, već dolazi u direktnu vezu sa kršenjem  članova 2 i 6 nemačkog ustava koji garantuju prava na slobodu individualnog razvoja,obrazovanja i roditeljske pomoći.

Florida Education Commissioner Tells Schools To Drop Mask Mandates: 'They Serve No Remaining Good'

Iako se ovo odnosi samo na škole u okrugu Veimar,on smatra da bi se uz dovoljno negodovanje roditelja odluka mogla proširiti i na druge delove zemlje.Zaključuje da ove mere nimalo ne predstavljaju pretnju za decu s'obzirom na to da su ona imuna na kineski virus.

U svojoj odluci,Detmar se pozvao na kratak izveštaj SZO-a iz oktobra 2020.godine,u kojem je objavljena studija svetski poznatog stručnjaka za medicinske nauke,Džona Joanidisa,koji je otkrio da stopa smrtnosti od COVID-19 iznosi samo 0,23 odsto što je ekvivalent prosečne sezone gripa.

Noseći masku i držeći se podalje od drugih je zaista jedna suluda ideja koja nema medicinsku,naučnu ili biološku težinu.Takođe nema apsolutno nikakvog razloga za činjenje bilo koje od ovih stvari ukoliko je osoba asimptomatska,jer je takozvano  ”asimptomatsko širenje ” potpuno lažno.

Mario zna kod Vanje Eleza! Kanal Balkanska Pravila ugostio urednika Nulte Tačke

NOŠENJE MASKE I SOCIJALNO DISTANCIRANJE UZROKUJE MENTALNU,FIZIČKU I DUHOVNU ŠTETU

Slučaj predstavlja prvi put da su takvi dokazi predstavljeni nemačkom sudu,što sugeriše da bi mogao stvoriti presedan za ostatak zemlje.

” Jednostavno,nema naučne ili medicinske osnove tih mera koje nameću vlade i privatna preduzeća u vezi sa COVID-19,koji je odavno nestao i više nije ni pretnja.

I dalje prisiljavati ljude a posebno decu,da izbegavaju živeti u normalnim uslovima jer šačica mentalno poremećenih ljudi želi nositi masku i zauvek ostati distancirana je ludost ”, navodi Detmar. ” Deca nisu samo ugrožena u svom mentalnom,fizičkom i duhovnom blagostanju obavezom da nose maske za lice tokom školskog vremena i da se drže podalje jedni od drugih,već su i samim tim kao deca veoma povređena.Istovremeno,ovo krši brojna prava dece i njihovih roditelja prema zakonu,ustavu i međunarodnim konvencijama. ” Zaključio je Detmar.

Detmar dalje objašnjava da deca imaju bogom dano pravo da se slobodno razvijaju bez mešanja psihopata koji pate od iracionalnog straha od patogana i zaraze koji insistiraju da pokrivaju lice i žive zauvek izolovano zbog nekog navodno zastražujućeg virusa.

”Ovo se posebno odnosi na pravo za slobodan razvoj ličnosti i fizički integritet iz člana 2 i 6 nemačkog ustava koji garantuju prava na slobodu individualnog razvoja,vaspitanje i negu roditelja takođe u pogledu mera za preventivnu zdravstvenu zaštitu i ”premete” koje deca treba da nose ”,dodao je Detmar.

Svi verodostojni stručnjaci i medicinski radnici slažu se da je nošenje maske medicinski beskorisno i štetno za nosioca.PCR testovi su takođe netačni i nikada se naučno nije pokazalo da su verodostajan metod otkrivanja prisustva virusa.

”Da bi sprečilo samo jednu infekciju nedeljno,sto hiljada učenika osnovne škole moralo bi da trpi sve neželjene efekte nošenja maski nedelju dana.Nazvati ovaj rezultat samo neproporcionalnim bio bi potpuno neadekvatan opis.Umesto toga,pokazuje da je državno zakonodavstvo koje reguliše ovo područje pogrešno deklarisalo problem u kojem se nalaze ”, upozorio je Detmar.