Sve vesti Tehnologija

NEMCI ŽELE DA GASE TRELEGRAM?! MINISTAR PRAVDE NEMAČKE ZAPRETIO: ILI OTVORITE PREDSTAVNIŠTVO ILI VAS ČEKAJU KAZNE I BLOKIRANJE

NEMCI ŽELE DA GASE TRELEGRAM?! MINISTAR PRAVDE NEMAČKE ZAPRETIO: ILI OTVORITE PREDSTAVNIŠTVO ILI VAS ČEKAJU KAZNE I BLOKIRANJE

Prema rečima nemačkog ministra pravde Marca Buschmanna, Telegram će morati da imenuje predstavnika u zemlji koji je odgovoran za interakciju s vlastima po pravnim pitanjima – u suprotnom će se ova mreža i struktura iza njega suočiti sa visokim kaznama pa i zabranom korišćenja.

Savezna Republika Nemačka smatra da odsustvo takvog predstavnika otežava borbu protiv navodnog nelegalnog sadržaja a za razliku od Srbije ima moć da ucenjuje. Zamislite kako bi bilo dobro da Facebook otvori zvanično predstavništvo u Srbija pa da imamo lakši način da pokrenemo postupak protiv njih, jednako i sa drugim mrežama i platformama.

Popularni mesendžer konstantna je meta regulatora u Rusiji. Samo u oktobru iznos kazni u zemlji iznosio je 35 miliona rubalja. Udruženje za autorska prava na Internetu, koje zastupa interese izdavača, zatražilo je od Roskomnadzora da preduzme mere protiv messengera, jer ne blokira kanal koji distribuira piratske kopije knjiga i ne briše same knjige.

KOLUMNISTA LA TAJMSA KAŽE DA JE ISMEJAVANJE SMRTI ANTIVAKSERA NEOPHODNO

Slične tvrdnje ima i u Saveznoj Republici Nemačkoj. Prema nemačkim vlastima, danas se rad na uklanjanju ilegalnih materijala odvija presporo, jer se do sada zahtevi moraju slati u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), gde je sedište Telegrama.

Kako piše „ Komersant “, Bušman je zapretio primenom tzv. “Javno obaveštenje” ako sledeći pokušaj dostave obaveštenja bude neuspešan. Vlasti pribegavaju javnom obaveštavanju kada nije moguće dostaviti dokument direktno primaocu. “Nakon toga možemo izreći novčanu kaznu. Naši zakoni predviđaju milionske kazne”, rekao je ministar medijima.

NultaTačka