Svet Tehnologija

NEŠTO SE SPREMA- Rusi izdali upozorenje: Ne ulažite u digitalne valute kao što su Bitcoin i Ethereum!

NEŠTO SE SPREMA- Rusi izdali upozorenje: Ne ulažite u digitalne valute kao što su Bitcoin i Ethereum!

Imovina samo putem Interneta, kao što su Bitcoin i Ethereum, postala je unosna prilika za milione pametnih amaterskih investitora ali i kriminalce, no bez ozbizra na to ko ulaže ruska centralna banka upozorava ljude da se klone onoga što bi na kraju moglo da bude vrlo rizična kupovina.

U sklopu intervjua za Komsomolskaya Pravdu objavlenog u ponedeljak, Elvina Nabiullina, predsedavajuća Centralne Ruske banke, utvrdila je da su ulaganja u bilo koju vrstu valute uvek bila rizična.

“Gubitak je mnogo lakši nego zarada”, rekla je. “Najopasnija od svih strategija, naravno, je špekulativna kripto imovina.”

“Cene su vrlo kolebljive a gubici mogu biti ogromni”, rekao je finansijski šef. “Centralna banka nikada ne daje saveta u šta treba ulagati, ali ovo definitivno nije nešto što bi preporučili.”

OVO BI SVI TREBALO DA PROČITAJU! Evo kako Njujojrk Tajms predviđa masovnu depopulaciju a sve to uz mRNK vakcinu.

Kripto tržište, na kojem su vrednosti imovine poput Bitcoina rasle do neviđenog maksimuma, od tada su prošle kroz niz padova koji su izbrisali značajne sume ulaganja. U maju je 15% vrednosti Bitcoina preko noći nestalo nakon što je preduzetnik Elon Musk rekao da ga njegova kompanija za električne automobile Tesla neće prihvatati za transakcije.

Tada su se tokom vikenda investitori suočili sa novih 200 milijardi dolara gubitka, a analitičari su upozorili da bi ovo mogla da bude spirala smrti. Ostala kripto imovina, uključujući Ethereum, zabeležila je pad cena usled strahova od poverenja.

Pored Rusije slična ali striktnija upozorenja na bavljenje rudarenjem Bitcoina i Ethereuma izdala je Kina koja ima i svoju kriptovalutu za koju tvrdi da je razmnoživa.

Da li Rusi i Kinezi znaju više od nas kada je reč o vremenu koje dolazi kada je reč o kriptovalutama? Sigurni smo da je tako i zato oprez pri ulaganju.