Sve vesti Svet

KO SU SADA TEORETIČARI ZAVERE?! PRISTALICE ZAKLJUČAVANJA I MASKI ZABRINUTI JER U BRITANIJ PADAJU BROJKE UPRKOS UKIDANJU OBAVEZA

Pisao Elena Vuk

Smiri se..teoretičaru zavere..

Zagovornici zaključavanja koji su više puta navodili povećanje stope zaraze kao razlog za održavanje ograničenja, sada kažu da su te iste brojke „sumnjive“ i nepouzdane nakon što su počele opadati.

Ko su sada „teoretičari zavere”?

Prijavljeni slučajevi COVID -a u Velikoj Britaniji pali su za 22% od četvrtka prošle nedelje, a slučajevi padaju u svim engleskim regijama.

Sve do srede, službena, dnevna statistika pokazuje da su slučajevi novo zaraženih od COVID-a padali sedam dana zaredom, uprkos tome što su ograničenja (uglavnom) ukinuta 19. jula.

Činjenica da se evropsko fudbalsko prvenstvo, ‘dan slobode’ i Delta varijanta nisu kombinovali da bi stvorili eksploziju novih slučajeva COVID -a, izgleda da je razočarala fanove zaključavanja poput profesora Tima Spectora.

Prema Spectoru, koji je ranije tražio da se obavezno nošenje maski zadrži na neodređeno vreme, “nagli pad” u testiranju ljudi pozitivnih na virus u vladinim podacima “vrlo je sumnjiv”.

“U dva dana je palo otprilike 30%, što je prilično nečuveno u pandemijama, i zapamtite da se to događa bez ograničenja, bez zaključavanja, bez nekog iznenadnog događaja”, rekao je Spector.

 

“Meni izgleda pomalo sumnjivo. Čini se da za to postoji neko drugo objašnjenje osim što je virus odjednom odustao “, dodao je.

U redu, smirite se g. Kapa od Alu folije..

Spektorova retorika posebno je smešna sa obzirom na to da su mediji ranije demonizovali svakoga ko dovodi u pitanje zvanične vladine statistike o stopama zaraze COVID -om i broju smrtnih slučajeva kao opasne teoretičare zavere.

Sada kada se čini da brojevi opovrgavaju argument za zaključavanje, odjednom su ti brojevi “sumnjivi” i nepouzdani.

“Jadan” čovek još mu se i sin koji je potpuno vakcinisan juče zarazio..A oni neće da nas zatvore..

 

Profesor Neil Ferguson,epidemiolog koji je predvideo da će do tog trenutka dnevno biti čak 200.000 slučajeva COVID -a, takođe se pokazao “spektakularno” pogrešnim.

To takođe govori o činjenici da su fanovi zaključavanja koji su stekli značajna priznanja i medijsku izloženost u poslednjih 16 meseci naizgled uznemireni što bi pandemiji mogao doći kraj.

Besna “mafija” na Twitter-u koja je u više navrata tražila oštrije mere zatvaranja takođe se čini istinski uznemirenom kada stope zaraze COVID -om i broj smrtnih slučajeva počnu padati.

Dok su celo vreme bili “ljubazni” i “saosećajni” dok su vikali na sve nas zbog “ubijanja bake”.

Možda je vreme da malo mi vičemo na njih.. DOSTA JE BILO, SAD MALO MI..